Spiegelkarper 'Fat Lady' dood gevonden

Na eerder Benson, Two Tone The Black Mirror en Heather the Leather is nu ook de bekende Britse spiegel The Fat Lady dood aangetroffen.

De Britse pers had deze week veel aandacht voor de ruim 30-jaar oude vis die één van de zwaarste nog levende karpers in Engeland was.

The Fat Lady woog op het hoogtepunt 61lb 6oz en zou inmiddels ruim 30 jaar oud zijn. De recordspiegel, die zoals de naam al doet vermoeden niet bepaald de schoonheidsprijs krijgt, zwom tot deze maand rond op St Ives Lakes, alvorens dood gevonden te worden.

De onderstaande foto is van mei 2011, de laatste keer dat de Fat Lady werd gevangen.


Elk jaar werd The Fat Lady zo'n 15 keer gevangen op het betaalwater volgens de eigenaar Gordon Howes. De grootste karper die nu op zijn water rondzwemt is de karper met de bijnaam Parrotface, die onlangs werd gehaakt op een gewicht van 57lb 12oz.

In 2009 was The Fat Lady goed voor een nieuw Brits karperrecord, alvorens dit werd verbroken door de vangst van Two Tone, de karper die ook in 2010 dood werd gevonden.

WEER EEN BEKENDE KARPER
De afgelopen jaren legden veel bekende Engelse karpers het loodje. De bekendste hiervan is Benson (topgewicht ruim 64lb) die in 2009 dood werd gevonden en veel publiciteit kreeg.

Vorig jaar was het nog Heather the Leather die een topgewicht bereikte van 52lb en volgens schattingen ruim 50 jaar oud was. De laatste bekende karper in de rij was het huidige Britse karperrecord Two Tone, die op een leeftijd van 45 jaar vorig jaar zomer overleed.

Met een topgewicht van 67lb 14oz is Two Tone nog steeds goed voor het Engelse karperrecord.