Karpervissen op Domaine de la Ribière | Betaalwater Frankrijk

Betaalwater Domaine de la Ribiere
Het Franse Domaine de la Ribière heeft een omvang van 10 hectare en ligt tussen Limoges en Bordeaux in zuidfrankrijk.

In 2011 werd hier nog een nieuw record karper gevangen van 34,8 kg.

Wie Domaine de la Ribière wil bezoeken moet, net als het nog zuidelijker gelegen Rainbow Lake, wel bereid zijn om dik 10 uur in de auto te zitten, gezien de ligging in het zuiden van Frankrijk nabij de plaats Pageas, op zo'n 900 kilometer vanaf Utrecht.

Daarmee ligt Pageas net onder Limoges en boven Bordeaux. La Ribière is een voormalige zandafgraving die nu met een oppervlakte van 10 hectare dient als betaalwater voor karpervissers. Een beekje voorziet het meer van vers water.

Het water is gemiddelde zo'n 1,5 meter diep met een maximum van ruim 6 meter en wordt vooral bevist door Engelsen en Nederlanders.

In de buurt van La Ribière liggen onder meer Lac de Villedon en Etang de Cherpont.

STEKKEN
In totaal zijn er 12 stekken, waaronder één dubbele stek (nummer 7). Interessant is dat er naast stek 1 t/m 11 ook stekken 1a en 1b zijn. Deze liggen tegenover stek 1 en 2 en bieden de vissers van deze stekken de mogelijkheid om aan de andere kant van het water verder te vissen (zie plattegrond hieronder).

Karper vissen op Domaine de la Ribiere in Frankrijk
KARPERBESTAND EN RECORD
Het gemiddelde gewicht van de karpers is ongeveer 15 kg en na meerdere uitzettingen zwemmen er een geschatte 700 karpers rond op Domaine de la Ribière.

Hieronder bevinden zich enkele specimen carps van ruim 30kg, waaronder de recordspiegel met de bijnaam Julie, die op 12 mei van dit jaar nog werd gevangen op een gewicht van 34,8 kg (ruim 76lb) door een Franse karpervisser. Het record, werd in 2010 gevangen op 35,6 kg (zie foto bovenaan).

Bekijk hieronder de locatie van Domain de la Ribière op de plattegrond van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Het betaalwater kan voor een week geboekt worden voor €275, waarbij de boekingen voor Nederlandse vissers verlopen via karpervisvakanties.nl.

De liefhebbers, die behalve karpervissen ook op een andere manier van hun vakantie in Frankrijk willen genieten, kunnen op het terrein terecht in speciale vakantiehuisjes, het zwembed, de sauna, en nog veel meer extra's voor de 'normale' vakantieganger. Kijk voor meer informatie op www.domaindelaribiere.com.