Uniek karperrecord voor Kevin Nash

Niemand minder dan Kevin Nash ving in mei een record 'dubbel' karper.

Binnen een kwartier ving Nash op zijn eigen betaalwater twee karpers met een totaalgewicht van ruim 100lb, goed voor een Brits record.

Alhoewel er elders, en dan met name in Frankrijk, wel meer indrukwekkende dubbels gevangen zijn, is het recente record van Kevin Nash wel bijzonder, aangezien 50-ers zeldzaam zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Daarom zijn de twee karpers van Nash groot nieuws in Engeland. Op zijn eigen betaalwater Copse Lake ving de bekende karpervisser eerst een spiegel van 52lb 2oz, binnen een kwartier gevolgd door een schubkarper van 51lb 2oz.

Het totaalgewicht van ruim 100lb is volgens Angling Times de grootste zogenaamde 'brace' (dubbel) in de geschiedenis van het karpervissen (De Britse dan welteverstaan..).


GEEN BOILIES
Wat de vangst nog specialer maakt is dat Nash beide karpers aan de oppervlakte ving met een volgens hem 'geheim' drijvend aas. Waarschijnlijk gaat het gewoon om een stuk brood :P.

Het warme weer maakte het een ideale dag voor vissen aan de oppervlakte en nadat hij de grote karpers had gezien kon hij ze relatief eenvoudig vangen.

De schubkarper die Nash ving was de bekende vis met de bijnaam The Emperor. Uiteraard werden beide vissen gevangen met het nieuwste materiaal van Nash zelf.

BEKIJK HIER HET OVERZICHT VAN ALLE NASH KARPERSPULLEN BIJ AMAZON.