Nieuw Nederlands record karper 65 pond

Zeer recent is er in Nederland een schubkarper van 65 pond gevangen, goed voor een nieuw Nederlands record!

Met een gewicht van omgerekend 71,65lb wordt daarmee eindelijk het oude record van Joop Butselaar op de Nieuwkoopse Plassen uit 2000 verbroken.

Alhoewel er nog erg weinig informatie bekend is over het nieuwe Nederlandse record karper lijkt het toch serieus om een schub van 65 pond te gaan, wat een verbetering van 1,1 kg zou zijn van het ruim tien jaar oude record van Joop Butselaar.

Wederom was het Spiegel Magazine dat als één van de eersten met het nieuws kwam. Wij werden per email getipt door een bezoeker van onze website, waarvoor dank!

SCHUBKARPER AL VAKER GEVANGEN
De vanger van de schubkarper is Ronny Kivit, die in de eerste week van juni 2011 het nieuwe Nederlands record van 31,4 kg naar 32,5 kg tilde. Volgens locale karpervissers is deze vis al veel vaker gevangen en zelfs nog op een veel zwaarder gewicht.

Ronny Kivit met het nieuwe Nederlandse record karper op 32,5 kg (foto via Carp in Focus)

Echter werden deze vangsten, ondanks dat er sprake was van een nieuw NL record, altijd stil gehouden om de locatie van de recordkarper niet te verraden.

Wie meer weet over het nieuwe record mag dat uiteraard hieronder reageren of het op ons forum melden.

Reacties

Anoniem zei…
Ik weet dat deze schub op zijn zwaart op 73 pond is gevangen maar dit is nooit in de boeken gegaan, helaas nu dus wel
Anoniem zei…
http://www.youtube.com/watch?v=cPO211c7jQ0&feature=player_embedded#at=295


bij 4,50 min heb je de schub hier is ie gavangen in de bossen aan de ander kant van de weg. Vorig jaar winter hebben ze deze vis verplaats naar de andere kant van de weg waar ie nu zwemt. Een aantal vissers hebben toen toestemming gehad van de boswachter om met wadpakken de vissen naar de anderkant van de weg te brengen hier zijn toen 6 40+ en een aantal 30+ en dus de 70+er Dit hadden ze gedaan omdat de boswachter het zat was dat er elke avond mensen iligaal zaten te vissen.
marc henstra zei…
Vreemde situatie
Anoniem zei…
Deze vis is volgens mensen die al jaren op dit water vissen, door een medewerker van hengelsport vught op een illegale stek, in een gesloten tijd en in de nacht gevangen (nachtvissen verboden).
Anoniem zei…
dan moet je de bronnen beter nagaan aangezien deze persoon geen medewerker van hengelsport vught is, niet in de nacht is gevangen en geen verboden stek is!
Anoniem zei…
Wat is er nu waar? Raar verhaal!
Anoniem zei…
Hoop, maar zal wel tegen beter weten in zijn dat er nooit meer over deze vis geschreven wordt.
en het zou me trouwens niks verbazen als zij niet op de reguliere stekken is gevangen.
Anoniem zei…
Dat is ook zo hij is op een plaats gevangen waar er niet mag worden gevist en buiten de openingstijd ik heb namelijk gezien dat er foto's van werden gemaakt wat ik het hier jammer van vindt dat deze mensen dit doen ik wil ook welaan die kant vissen waar er in die tijd de paaitijd zo goed als voorbij is hopelijk word er door de betreffende toezichthouders hier vaker gecontroleerd zodat er weer wat rust onder de de vissers die zich wel aan de regels houden nog lang op dit water kan worden gevist
Anoniem zei…
Boeiend
Anoniem zei…
zijn karper vissers ook al illegaal bezig?
waar moet dat naar toe?
Anoniem zei…
Wat een boelshit? Ik vind dat degene die de vis mocht deze overgeplaatst zijn? (Je moet wel zielig zijn mocht je zulke acties uitvoeren)
Dan maar zijn best moet gaan doen om haar te vangen en weer terug te zetten?? Mannen dit is toch wel een heel vreemd verhaal?? Of denkt 1 van de locals dat die de beheerder is?? Van het water zoiets zal er wel aan de hand zijn mocht er een visser zijn die deze vangt breng ze gewoon terug waar ze horen Ik moest dit ff kwijt groeten uit loosdrecht
Anoniem zei…
Ik heb gehoord dat deze vis door belgen gevangen is en in het kempisch kanaal gegooit is.....?
Anoniem zei…
Ik heb gehoord dat deze vis opgeblazen werd met een compressor ...... blablablalbla....
Anoniem zei…
Ellenbogen werk en kontelikkerij!!!!..da is het!!
Anoniem zei…
Gast heej op het putje mogen vissen omda de eigenaar helemaal ziek werdt van de illegale vissers....dus...alle 7 vissen eraf en hoppa op de ander water!!!!....dus...ellenbogenwerk...en kontelikkerij!!!!....
Anoniem zei…
Ik denk dat de mensen die hier schrijven gewoon gruwelijk jaloers zijn op de gene die deze knoepert gevangen heeft dus minder lullen meer dr aan werken om zelf nog een zwaardere te vangen
roy haghuis zei…
beetje jammer dit hoor. die vis is bekend en lang stilgehouden. nu heeft ronny kivit er voor gekozen om m wel bekend te maken en word ie door de stront getrokken door mensen die niet eens de moeite kunnen nemen om t reageren onder hun eigen naam. iedereen zou die vis willen vangen , of je het nou bekend maakt of niet. en laten we eerlijk zijn ook al heeft ie m gevangen op een plek waar je niet mag nachtvissen. dat hebben we allemaal toch wel eens gedaan. heb nog een aantal vissen voorbij zien komen die hij heeft gevangen en dat zijn ook erg leuke vissen!! hij weet z,n vissen te vangen en vangt zo,n bak. gewoon meer dan gegund, die gast leeft voor het vissen.
mvg, roy haghuis
Anoniem zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei…
zielig
Anoniem zei…
ik heb deze vis jaren geleden ook al eens gevangen toen woog hij nog 75 pond echt zielig dat de vissers van nu zo omgaan met deze karper.
Anoniem zei…
Voor dat Ronny deze vis gevangen had,was die al bekend als je doen goed op internet keek zag je filmpje van mark van gool met de recordschub. En ook op kgbaits site stond die er ook al op!! Doen die conteleur hem had gevangen en op het grote water erop gezet had wist binnen 1 week half Nederland het al de serieus vissers dan!!
rudy lemmens zei…
wanneer afgunst branden wou,
konden we de gaskraan dichtdraaien,
schitterend beest ronny respect!
de meeste van jullie moete eens wat meer gaan vissen i.p.v dom commentaar geven op een jongen die keihard werkt voor zijn vissen,
en fuck dat dan dat het niet mag, gaan jullie ook zo klagen als ze de mohikaan vangen?
want daar mag je ook niet nachtvissen...
gaan jullie ook zoo zeiken als ze de eburoon snachts vangen, want daar mag je ook niet nachtvissen????? als je een beetje rust aan het water wil dan moet je wel dingen doen die niet mogen,, anders zit je lkkr te blanken naast de rest van het zooitje..
thumbs up ronny je zal je wel kapot lachen om sommige mensen hier.. commentaar geven terwijl ze zelf nog nooit een 40er in de handen hebben gehad, haha merja haters heb je altijd erbij
al vang je een vis van 45kg in nederland, afgebrandt wordt je altijd door sommige cyber nerds..... @ als je reageert op mijn bericht doe dat dan met je eigen naam ipv gay anoniem ofzooo.
Anoniem zei…
Bijzonder triest hoe sommigen deze ellende ook nog goed proberen te praten!
Heeft niks met vissen en al helemaal niks met records te maken.
Gewoon heel zielige mannetjes die lopen te slepen met vis.
7 zielige stumpers op 1 putje.
En schei uit met je mohikaan, die moeten ze samen met die andere Mohikaanse verzuipen.
En dan een 'record' claimen en nog ff een foto in de schijthouding...lijkt ±60kg.
Recordjes kweken en dan op de foto,...schaam je.
Hey dombo, je bent zelf een die van dat 'zooitje' hoor!

grtz BOB
Er zijn tegenwoordig zoveel fouten figuren die op karpervissen en de enigste die daar de dupe van is, dat is de karper.
Eigenlijk zou het niet meer dan normaal zijn, dat het karpervissen in de toekomst wordt verboden.
Gewoon omdat er bepaalde mensen zijn, die deze dieren dingen aan doen die absoluut niet horen.

Zoals bijvoorbeeld het hoereren en verslepen van deze vis.
Dat mensen geen respect voor elkaar hebben is nog daar aan toe.
Maar karpers behandelen alsof ze slechts leven in functie van het karpervissen, dat is laag bij de grond en not-done.

Grote volwassen kerels die op kleine trut-putten jagen op karpers, die elke keer maar weer dezelfde circus-act moeten opvoeren.
Net zolang tot de vissen neurotisch zijn geworden van de stress, en uiteindelijk gaan kapseizen.

Sterker nog, zie dit soort mensen als laffe honden die zich bewust met dat soort zaken bezighouden.
Te zielig voor worden, maar alleszeggend over waar de karpervissende mens staat.

De groeten,

HPE
Anoniem zei…
er word weer zat geluld hier zie ik wel.
die vis is nooit en ik herhaal NOOIT 75p geweest.

en wat betreft de vangst ed, iedereen moet gewoon zelf lekker vissen waar ie wil.
mensen die dat niet durven of de moeite ervoor nemen zeiken dat hier af.

als die vis niet was overgezet was ie nu dood geweest door het lage water.

hoe de vis gevangen is, haak in de pens gaat, gaat nergens over, maar je moet iets als je niet kunt vissen en over de afvissing moet zorgen!
pieter zei…
iedereen heeft zijn mening over vissen .
laat iedereen in zijn waan .
als je comentaar geeft op een ander kan je hem beter helpen dan afzeiken en zeg anders gewoon niks.
als er met vissen gesleept word praat ik dat niet goed , tenzij er een hele goede reden voor is.
dat het gebeurd is al erg genoeg .
en als je een vis wilt vangen zal je soms iets anders moeten doen dan een ander (nacht vissen als het niet mag) spannend en helemaal als je een bak vangt .je bent dan gewoon slimmer dan de rest.

gr
Anoniem zei…
Maken jullie over je eigen PR ook zo veel stennis ?? Verder, zij die de vruchten plukken waar anderen niet gaan zijn in mijn ogen de helden hoor, toestemming kan je op de meeste afgesloten wateren krijgen als je het juist aanpakt. Niet alleen prima vissers dus maar ook geslepen diplomaten.
nick zei…
Is dit record niet alweer verbroken door 'the big one'?
Die zou toch gevangen zijn op t nederlandse stuk van t v kanaal?
Anoniem zei…
Die big carp is in brabant gevangen, waar is geheim!!!! Haha. Klopt dat daar mag niet nachtvissen en bepaald stek visplek. Komt vaker een boswachter langs bij het water. En daar is altijd drukker visser, en mag ook niet na hele jaar daar vissen. Vanwege natuurresrvaart gebied tijd voor broed vogels. Dus hooo dat jullie daar te vinden om welke water is dat van nederland record karper gevangen. Veel susses na gps of gids te zoeken. Ik ga in 2013 daar vissen. Doei tot ziens...
Anoniem zei…
Ik ook ..
Anoniem zei…
gaaaaap putjes bij udenhout gaaapp tip voeren!
coen zei…
Vooral respect. Nog meer respect voor alle die deze pracht vis hebben still proberen te houden puur uit liefde voor hun passie. En bescherming van de vis. Jammer dat je in deze huidige vis cultuur niet eens met trots over zo'n heerlijke vis mag en durft te praten, puur omdat het water kapot gevist gaat worden en alles er om heen vervuild met achter gelaten afval. Als je verteld over een vis al dit........ WTF Hoe en waarom kan je klagen over iemand die een vis als dit vangt, respect onder karpervisser was ooit heel hoog. Jammer deze nieuwe cultuur... beetje laag niveau!