Ken Dodd Fish Rainbow Lake gevangen op 81lb

ken dodd fish rainbow lakeEind 2010 schreven wij hier al eerder over de Ken Dodd Fish die destijds op het bekende Franse betaalwater Rainbow Lake was gevangen op een gewicht van ruim 87lb.

In juni 2011 is deze recordspiegel wederom gevangen, ditmaal op ruim 81lb.

Dat er nog steeds monsterkarpers worden gevangen op Rainbow Lake blijkt wel uit het laatste bericht op de website van Advanced Carp Equipment (ACE, dat onlangs is overgenomen door Rapala) waar gemeld wordt dat enkele weken geleden in juni wederom de Ken Dodd Fish is gevangen.

Team member Wesley Legaert ving de bekende spiegelkarper op een gewicht van 36,8 kg, ofwel ruim 81lb. Tijdens een sessie van een week werden door Legaert en zijn vismaat in totaal negen runs verzilverd, waaronder karpers van 59lb, 44lb en 43 lb.

GEVANGEN OP MINDER ZWAAR GEWICHT
op 30 december 2010 schreven wij voor de eerste keer over de Ken Dodd Fish, die destijds gevangen werd door een Zweedse karpervisser op een gewicht van 87lb 5oz (foto hieronder).


Een jaar geleden, in de zomer van 2010, werd deze spiegelkarper nog gevangen op 33,6 kg door de Belgische karpervisser Kris van Looy, gevolgd door een vangst van zijn vismaat Rudi d'Hamers op 29 november 2010 op een gewicht van 85lb (38,65 kg).

De laatst bekende vangst van de Ken Dodd Fish is dus wel op een zwaarder gewicht dan vorig jaar zomer, maar zeker nog niet op het topgewicht waarop de spiegel eerder is gevangen.

Eind 2010 werd eveneens een nieuw record schubkarper gevangen op Rainbow Lake door Martin Locke op 84lb.

Daarmee heeft Locke zowel het record schub- als spiegelkarper (het voormalige wereldrecord) voor Rainbow Lake in handen. In januari 2010 ving Locke, eigenaar van Solar Tackle, de Steve Briggs Fish op 94lb.

Dit wereldrecord karper werd later in 2010 verbroken door The Scar van Les Graviers, dat nog altijd het huidige wereldrecord karper is op 99lb.

Lees hier alles wat we de afgelopen jaren hebben geschreven over het Franse betaalwater Rainbow Lake in de buurt van Bordeaux.