Karpervisser 's nachts gebeten door vos

Dat nachtvissen niet geheel zonder gevaren is blijkt wel uit het verhaal van een Britse karpervisser, die vorige maand midden in de nacht in het gezicht werd gebeten door een vos.

De wollen muts van de 26-jarige Richard Langley werd aangezien als prooi.

De Britse karpervisser werd tijdens een nachtvissessie wakker met flinke pijn in zijn bebloede gezicht. Later bleek dat een vos zijn tent was binnengekomen en de zogenaamde 'deerhunter' muts van de visser voor een prooi had aangezien.

Tegenover de krant the Daily Telegraph vertelt Langley dat hij wakker werd en de vos nog net zag weglopen uit zijn tent. Eerst dacht hij het slachtoffer te zijn van materiaaldieven die hem mogelijk op zijn hoofd hadden geslagen. Uiteindelijk hield hij een aantal flinke tandafdrukken in zijn gezicht over aan het incident.

Volgens de karpervisser moet de vos zijn muts hebben aangezien voor een konijn of een ander klein prooidier. Experts denken dat de vos is aangetrokken door de sterke geur van het karperaas dat in de tent aanwezig was.

De belangrijkste les hier is dan ook om indien mogelijk de tent goed af te sluiten tijdens het nachtvissen en aas bij voorkeur goed afgesloten en liefst buiten de tent te bewaren.