Frans record graskarper op La Horre

graskarper la horreBetaalwater La Horre staat bekend om zijn grote karpers, waaronder ook vele mooi graskarpers.

Onlangs werd hier een enorme graskarper van ruim 76lb gevangen, wat net niet genoeg is voor een nieuw wereldrecord.

Bijna twee jaar geleden schreven we op deze website al over de enorme graskarpers die op La Horre gevangen werden, waaronder het 'wereldrecord dubbel'.

FRANS RECORD GRASKARPER
Eind april werd er een nieuw Frans record graskarper gevangen op La Horre met een enorme vis van 76lb 8oz. De foto's spreken voor zich: wat een enorm exemplaar!

graskarper La Horre
graskarper La Horre
Behalve graskarpers zwemmen er uiteraard ook nog veel meer spiegel- en schubkarpers rond op La Horre, dat volgens schattingen goed is voor 150 karpers van ruim 50lb.

Het huidige record spiegelkarper staat op 72lb en het record schubkarper is 70lb 6oz.

WERELDRECORD GRASKARPER
De graskarper van La Horre is niet genoeg voor een nieuw wereldrecord. Twee jaar geleden schreven we op www.karpervissenfrankrijk.nl nog dat het wereldrecord graskarper gevangen was in de Verenigde Staten op 80lb.

Inmiddels blijkt dit record, net als andere karperrecords, weer verbeterd te zijn. Na flink wat speurwerk ontdekten we dat het huidige wereldrecord graskarper sinds 22 juli 2009 op 87lb 10oz staat, ofwel 39,75 kg.

Deze enorme graskarper werd ditmaal in Europa gevangen en wel in Bulgarije bij de Piasuchnik Dam, door Stoian Iliev. De graskarper van La Horre komt met ruim 76lb aardig in de buurt, dus wie weet is het Franse betaalwater in de toekomst goed voor een nieuw wereldrecord.

Het is niet voor niets dat La Horre erg populair is onder de karpervissers. Voor dit jaar is het grootste deel van de 14 stekken al volgeboekt en ook voor 2012 is alweer een groot aantal boekingen binnen.

Lees hieronder (bij gerelateerd) alles over La Horre.