Honderd karpers tijdens week op betaalwater Sapphire in Frankrijk

De Brit Graeme Bonser maakte een uiterst succesvolle visvakantie mee op het betaalwater Sapphire in Frankrijk.

In één week ving de karpervisser liefst honderd vissen, terwijl zijn vismaten ook goed vingen.


Het gaat hier zonder twijfel om één van de beste sessies op een betaalwater met een gemiddelde van ruim 14 karpers per dag. De meesten hiervan betroffen kleinere vissen, maar goed, veel vissers zullen liever veel kleine karpers vangen dan een week blanken op een water met giganten.

Van de 100 vissen wogen er 78 ruim 20lb, aangevuld met 12 vissen van 30lb+ en 2 karpers van ruim 40lb. Ook de vismaten van Bonser waren gelukkig met 80 karpers in een week tijd.

BETAALWATER SAPPHIRE
Sapphire is één van de vele betaalwateren waarvoor de boekingen verlopen via het Britse Angling Lines.

Een weekje vissen kost 299 pond op basis van 8 karpervissers die dan het gehele meer tot hun beschikking hebben. Daarbij kan er ook gebruik gemaakt worden van een lodge met zes slaapkamers, met genoeg ruimte voor de hele familie.


Sapphire is een betaalwater van ruim 8 hectare in noordwest Frankrijk op 2 uur rijden van Caen, dat buiten het karperseizoen wordt gebruikt voor de eendenjacht. De grootste karpers wegen tot ruim 50lb en het meer wordt regelmatig aangevuld met nieuwe vissen, aangezien de Franse eigenaar zelf karpers kweekt.

Het water kent 12 stekken en biedt plek aan maximaal 8 karpervissers. De gemiddelde diepte is 2,5 meter.

Momenteel zwemmen er volgens Angling Lines 390 karpers rond, waaronder een groot aantal vissen van meer dan 30 en 40lb en vier karpers van 50lb.

Bekijk hieronder een Youtube filmpje van Sapphire: