Wereldrecord baars gevangen in VS

Een vorig jaar gevangen baars in de Verenigde Staten is erkend als officieel nieuw 'junior female' wereldrecord.

De zogenaamde striped bass werd gevangen op een gewicht van ruim 58 pond.

Ook zou er sprake zijn van een nieuw WR zeebaars, gevangen op een testlijn van 20 pond.

De 58,29 pond wegende striped bass werd op 24 oktober 2010 gevangen in de Delaware Bay in de Verenigde Staten door de nu 14-jarige Juliana Merighi.

Kort geleden kwam eindelijk de bevestiging van de International Game Fish Association dat de vangst goed is voor een nieuw wereldrecord.

De baars werd vanuit een boot gevangen en het duurde tien minuten voordat de vangst aan boord was.

Na het invullen van het vele papierwerk duurde het 4 maanden voordat de vangst geverifieerd was en het record officieel werd bevestigd.

Het nieuwe record is ruimschoots voorbij het vorige record van 47 pond gegaan, gevangen in 2006. Het record voor de 'junior males' is 60 pond.

Het 'echte' wereldrecord striped bass staat al sinds 1982 op 35,6 kg.

ZEEBAARS
Toevallig werd deze week ook bekend dat er waarschijnlijk een nieuw wereldrecord zeebaars is gevangen, wederom in de Verenigde Staten. Op 6 april werd er een zeebaars van 76,4 pond gevangen, waarmee het oude record van 74 pond (in de categorie '20-pound test line) verbroken zou zijn.


Deze vangst wordt momenteel nog gecontroleerd door de igfa.

Bekijk hier alle records per vissoort op de site van igfa, inclusief karperrecords. Dat eea niet bijgewerkt is blijkt uit het feit dat het wereldrecord spiegelkarper volgens de site op St. Cassien is gevangen op 34,35 kg.