Karpervissen op Etang de la Vigne Feuillette | Betaalwater Frankrijk

vigne feuilletteHet Franse betaalwater Etang de la Vigne Feuillette is 16 hectare groot en ligt op een steenworp afstand van het bekendere Abbey Lakes, net boven Parijs.

Vorig jaar werd hier nog een spiegelkarper van ruim 72 pond gevangen, goed voor een nieuw record.

Het schitterende betaalwater, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, is zeer goed bereikbaar voor Nederlandse karpervissers gezien de gunstige ligging boven Parijs.

La Vigne Feuillette is een voormalige zandafgraving die in 1982 onder water werd gezet en sinds 1996 toegankelijk is voor karpervissers. Het water kent een gemiddelde diepte van 3,5 meter met een maximum diepte van 8 meter.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

In totaal zijn er 13 stekken verdeeld over de totale oppervlakte van 16 hectare. Daarvan zijn drie stekken voorzien van een huisje. Alhoewel het gebruik van een boot verboden is wordt een voorboot daarentegen sterk aangeraden.

Karpervissers dienen rekening te houden met onder meer mogelijke wiervorming en de sterke visdruk door met name buitenlandse karpervissers.

RECORD
Het huidige record karper voor Etang de la Vigne Feuillette bedraagt 79,57 lb (36,1 kg) en werd gevangen in mei 2010 door een Franse karpervisser.

Daarmee is de zwaarste karper van het betaalwater exact even zwaar als het huidige record van het nabijgelegen betaalwater Abbey Lakes, dat op 27 oktober 2010 werd gevangen op 36,14 kg.

KARPERBESTAND
Het karperbestand van Vigne Feuillette is indrukwekkend met een flink aantal vissen van meer dan 20 kg en een gemiddeld gewicht van 15 kg. Behalve de spiegel van ruim 36 kg zwemt er ook een lederkarper van ruim 32 kg en een schubkarper van ruim 30 kg rond, net als een koikarper van 17 kg.

Ook zwemmen er een aantal grote steuren van ruim 40 kg op het betaalwater rond en behoren graskarpers, meervallen en zeer grote brasems tot de bijvangsten.

MEER INFORMATIE
Het Etang de la Vigne Feuillette is geopend voor karpervissers tussen maart en september.

Reserveren kan via de Franse eigenaren, die bekend staan als zeer vriendelijk. Een sessie van 24 uur kost 30 euro en een week vissen is €200.

Reserveren kan bij mevrouw Sylvie die het water beheerd. Telefoonnummer: 03 44 72 16 75. Helaas beschikt het betaalwater niet over een eigen website.

Wie meer informatie heeft kan hieronder reageren.