Record schubkarper op Rainbow Lake 84 lb

common carp rainbow lakeNiemand minder dan Martin Locke heeft eind vorig jaar een nieuw record schubkarper gevangen op het Franse betaalwater Rainbow Lake.

Daarmee heeft de Brit zowel het record schub- als spiegelkarper voor Rainbow Lake op zijn naam staan.

Eind november was het raak voor Martin Locke, die een prachtige schubkarper van 84 lb ving op Rainbow Lake, goed voor een nieuw record voor het bekende Franse betaalwater in de buurt van Bordeaux.

De schubkarper werd gevangen met Club mix boilies van Solar Tackle, het bedrijf van Locke.

Gelet op het huidige gewicht lijkt de kans zeer goed aanwezig dat deze schubkarper binnenkort goed zal zijn voor een nieuw wereldrecord (zie hieronder), aangezien het het verschil met 'Mary' erg klein is.

martin locke rainbow lake carp
DUBBEL RECORD KARPER RAINBOW LAKE
Daarmee heeft Locke nu zowel het record spiegelkarper als schubkarper in handen. In januari 2010 ving de Brit namelijk het toenmalige wereldrecord karper op een gewicht van 94lb.

De spiegelkarper met de bijnaam The Steve Briggs Fish is nog steeds de zwaarste karper ooit gevangen op Rainbow Lake.

Het huidige wereldrecord schubkarper staat sinds oktober 2010 op naam van de Duitser Markus Pelzer, die Mary ving op 88lb 7oz.

Het overall wereldrecord karper (en daarmee ook het wereldrecord spiegel) staat op naam van Ambrose Smith, die in juni 2010 The Scar ving op Les Graviers op een gewicht van 99lb.