Nieuw wereldrecord schubkarper Mary gevangen op 40,2 kg

mary schubkarper duitslandDe legendarische schubkarper Mary is vorige maand wederom gevangen op een nieuw wereldrecordgewicht van 40,2kg.

Daarmee is het vorige record schub van het Franse betaalwater Les Teillatts van deze zomer alweer verbroken.

De Duitser Markus Pelzer was de gelukkige vanger, die Mary op 12 oktober 2010 wist te landen op een nieuw wereldrecordgewicht van 40,2 kg, ofwel 88,7lb.

Daarmee werd het in juni gevangen voormalige wereldrecord van Les Teillatts alweer verbroken. De Brit Roger Hanley ving The Generals Mate afgelopen zomer op een gewicht van ruim 88lb op het Franse betaalwater, destijds goed voor een nieuw wereldrecord schubkarper.

WEDEROM WERELDRECORD MARY
Mary was lange tijd de grootste schubkarper ter wereld, en werd de voorbije jaren op steeds zwaardere gewichten gevangen.

In mei 2010 ving de Duitser Nermin Caro Mary nog op een nieuw recordgewicht van 39,6 kg (87lb 3oz), nadat deze gigantische schub in 2009 al twee keer eerder het wereldrecord verbrak.

mary wereldrecord karper
Het is overigens niet de eerste keer dat Pelzer Mary wist te verschalken. Op de 'erelijst' prijkt zijn naam meerdere malen met onder meer een vangst van Mary in 2007 op 32,8 kg.

Het nieuwe wereldrecord schubkarper zwemt rond op een Duits privéwater, dat slechts door enkele vissers gebruikt mag worden. De vangst van Mary op 40,2 kg betekent behalve een nieuw wereldrecord schubkarper uiteraard ook een nieuw Duits karperrecord.

Lees hier meer over Mary en het geheime water in Duitsland.