Nog steeds veel grote karpers op Rainbow Lake

rainbow lake carpVorige maand schreven we nog over de grootste karper van het Franse betaalwater Rainbow Lake.

De vangstberichten blijven ondertussen binnenstromen. Steve Briggs was succesvol en een landgenoot ving 3 karpers die samen 177lb wogen.

Dat Rainbow Lake goed is voor een fantastisch karperbestand is bekend. Ook de afgelopen maanden werden er weer heel wat enorme karpers gevangen.

Het laatste bericht komt van de Brit Colin Richards, die kort geleden tijdens zijn sessie van twee weken op Rainbow Lake 26 karpers ving, waarvan er drie met elkaar liefst 177lb wogen.

De zwaarste vis hiervan was een schubkarper van 61lb, gevolgd door twee spiegels van 58lb, die binnen een half uur na elkaar werden gevangen.

Richards, één van de beste klanten van Rainbow Lake, viste op stek 18, één van de weinige stekken op Rainbow Lake waar de karper gewoon vanaf de kant geland kan worden. De meeste vissen moeten namelijk vanuit een boot worden binnengehaald vanwege de wortels en het wier aan de kant van het water.

Vorige maand viste hij ook al twee weken op Rainbow Lake en ving hij vanaf stek 21 liefst 45 karpers, waaronder een schitterende schubkarper van 74lb.

Dit jaar volgen er waarschijnlijk nog meer mooie vangstberichten, aangezien de gelukkige vanger dit jaar nog twee keer zal gaan vissen op Rainbow Lake!

STEVE BRIGGS
Een andere zeer regelmatige bezoeker van Rainbow Lake is niemand minder dan Steve Briggs, naar wie de grootste karper van het water is vernoemd.

Ook Steve Briggs was in september op Rainbow Lake voor een sessie van twee weken, die uiteindelijk één van zijn beste sessies ooit zou worden op het Franse betaalwater in de buurt van Bordeaux.


Op de site van Venture Carp schrijft Briggs dat er elke dag minimaal één aanbeet was en werden er gemiddeld twee grote karpers gevangen. In totaal ving Briggs meer dan 40 karpers, waarvan er 11 meer dan 50lb wogen. De zwaarste vis was 60lb 4oz.