Nieuw record op betaalwater Lac Gigantica

De spiegelkarper The Giant is opnieuw gevangen op Lac Gigantica (voorheen St. Christophe), het Franse betaalwater van Korda baas Danny Fairbrass.

LAC GIGANTICA
Gigantica, wat voorheen bekend was onder de naam Domaine Saint Christophe, is 14 hectare groot en is een voormalige steengroeve in de buurt van de plaats Troyes.

Het water is in handen van Korda's Danny Fairbrass, die vorig jaar nog The Giant ving op een recordgewicht van 72lb. Het betaalwater werd in 2002 geopend en kent 14 stekken, die plaats bieden voor maximaal 12 vissers per keer. Interessant detail is dat Gigantica voorheen 36 stekken kende, en daarmee een veel hogere druk op het bestand van ruim 600 karpers.


De stekken kunnen van tevoren niet worden gereserveerd en worden bij aankomst verloot.

Het water is gemiddeld vijf tot zes meter diep met een maximum van 9 meter en er is geen wiervorming en er zitten ook geen meervallen.

BESTAND KARPERS
Het bestand mag er zijn met minstens drie vissen van minimaal 60lb, waaronder het huidige record The Giant op 75lb. Verder zijn er 15 karpers van minstens 50lb en veertig vissen van 40lb of meer.

Het gemiddelde gewicht van de vangsten op Gigantica is 10-15 kg en de grootste schubkarper die er gevangen werd woog 24 kilo.

Een Engelsman ving The Giant tijdens een sessie van twee weken op Lac Gigantica, zo lezen we in het laatste weekbericht van Gigantica. In oktober 2009 ving eigenaar en Korda-baas Danny Fairbrass deze karper nog op een toenmalig recordgewicht van 72lb (zie filmpje onderaan).

REGELS EN FACILITEITEN
Het terrein is afgeschermd met een hek en voorzien van douche en toiletten. Voerboten zijn er verboden en alleen roeiboten mogen gebruikt worden om te voeren, maar het inleggen van de hengels moet vanaf de kant gebeuren.

Gigantica moet net als bijvoorbeeld Les Teillatts geboekt worden inclusief busreis en kost vanaf 385 pond per week op basis van 6 vissers inclusief overtocht vanuit Engeland naar Calais. Er kan alleen per week gevist worden.

Boeken kan via Anglinglines of via Eurocarpgroup.