Grote karpers in België en Spanje gevangen

schubkarper Bizon BelgieDit jaar werden er weer flink wat grote karpers gevangen.

Zowel België als Spanje waren goed voor vissen van ruim 30 kg.


Begin augustus werd in België de schitterende schubkarper met de bijnaam 'Bizon' gevangen op een nieuw recordgewicht van 31,2 kg. De gelukkige vanger was Ronny van Team Watersportcentrale.

Vorig jaar was het nog teamgenoot Mark Pansar die een nieuw Belgisch record ving met de spiegel 'De Mohikaan' op 37,2 kg.

Een paar maanden later werd dit kersverse Beneluxrecord weer verbroken door Peter Kuppens, die een schubkarper, 'The Big One' ving op een iets hoger gewicht.

Daarmee blijkt nog maar eens dat er in België flink wat schitterende grote schubkarpers rondzwemmen. In 'lage landen', Nederland, België en ook Duitsland, zijn de nationale karperrecords allemaal schubkarpers, terwijl zuidelijker meestal spiegelkarpers de grotere gewichten bereiken.

SPANJE
Ook in Spanje was het dit jaar raak met een prachtige spiegelkarper, die mooi op video is vastgelegd.

Op Youtube verscheen een filmpje afkomstig van de Spaanse televisie, met daarin een Spaanse monsterkarper van ruim 30 kg, gevangen in de regio Extremadura, in het zuidwesten van Frankrijk in de buurt van Portugal.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Het zuiden van Spanje staat bekend om zijn enorme karpers. Ook het Spaanse record, dat op 76 lb 15oz staat, werd hier in de buurt, op het meer van Negratín bij Zujar, gevangen in 2008.

Bekijk hieronder het desbetreffende fragment: