Ex-wereldrecord karper Rainbow Lake gevangen op 80lb

rainbow lake carpHet eerder dit jaar op 94lb gevangen ex-wereldrecord karper is onlangs weer gevangen op het befaamde betaalwater Rainbow Lake in Frankrijk.

De Brit Dave Thompson ving de 'Steve Briggs fish' tijdens een recordsessie op een gewicht van 80lb 6oz.

In januari 2010 was het nog groot nieuws toen de bekende Briggs Fish op Rainbow Lake werd gevangen op een nieuw wereldrecordgewicht van 94lb.

Zo'n 9 maanden later is deze enorme spiegel weer gevangen, ditmaal door de Brit Dave Thompson, die onlangs twee weken viste op het Franse betaalwater in de buurt van Bordeaux.

Het voormalig wereldrecord woog flink minder dan in januari, waarmee het er op lijkt dat het nieuwe wereldrecord van Les Graviersvan 99lb op korte termijn niet verbroken zal worden.

De spiegelkarper van 80lb 6oz was de zwaarste vis die Thompson wist te landen tijdens zijn recordsessie op Rainbow Lake.

RECORDSESSIE
In totaal ving Thompson tijdens zijn lange sessie van twee weken voor een totaalgewicht van meer dan 2000lb aan karper, waaronder 48 'specimen' karpers (zwaarder dan 20lb), wat volgens het Britse Angling Times goed is voor een nieuw record.

steve briggs fish
Behalve de Briggs Fish (foto hierboven) werd er ook een karper van 77lb 6oz gevangen en waren 4 karpers zwaarder dan 60lb. De indrukwekkende lijst wordt aangevuld met 10 karpers van meer dan 50lb, 14 vissen zwaarder dan 40lb, 13 'dertigers' en nog vijf karpers van meer dan 20lb.

Thompson gebruikte hiervoor liefst 140kg aan voer, waarbij de stekken na elke vangst werden voorzien van 7 kg aan boilies, particles en pellets. Volgens hem ving hij meer naar mate hij meer voerde...

Het record van Rainbow Lake, in januari 2010 gevangen door de Brit Martin Locke, staat zoals gezegd nog steeds op 94lb.