Uitslag International Carp Masters Raduta/Roemenië

raduta lake carpVan 18 t/m 24 werd er gevist op het befaamde openbare water Raduta Lake (ook wel bekend als Saluresti) in Roemenië.

Eerder schreven wij al over de flinke prijzenpot die verdeeld werd onder de deelnemers.

Op de officiële website van de International Carp Masters staat een beknopt verslag van het evenement dat dit weekend eindigde.

Alhoewel de officiële uitslag nog steeds niet bijgewerkt is lijkt het vrijwel zeker dat een Oostenrijks team de editie van dit jaar heeft gewonnen.

Team Yellow Hunter vind t/m 23 september ruim 410 kg aan karper, waarmee de afstand met de rest van de deelnemers (nr 2 ving 251 kg) onoverbrugbaar lijkt.

In totaal deden er 66 teams mee, waaronder helaas geen Nederlandse deelnemers.

GEMENGD VANGSTRESULTAAT
De vangsten op Raduta, dat ooit bekend stond om zijn reusachtige karpers, waren goed, alhoewel de echte knallers uitbleven. In 1998 werd hier nog het toenmalige wereldrecord karper gevangen door Christian Baldemair op 82lb 3oz.

Sindsdien is er veel gebeurd met het karperbestand op Raduta. Alhoewel er af en toe nog vissen van meer dan 20 kg worden gevangen is er al jaren geen echt record meer neergezet. Tussen 1997 en 2001 werden er immers veel vissen van ruim 30 kg gevangen.

De grootste karper tijdens de International Carp Masters van dit jaar (afgaande op de tussenstand van 23 september) woog dan ook 'slechts' 19,1 kg (zie foto).

Op de ranglijst zien we dat van de 66 teams er 21 teams meer dan 100 kg vingen. Vijf teams stonden op de voorlaatste dag nog op nul.

BIZARRE GEBEURTENISSEN
Als we de dagverslagen doorlezen blijkt dat er dit jaar wat bizarre gebeurtenissen plaatsvonden, waarvoor de nodige strafpunten werden uitgedeeld.

Vijf teams uit Polen en Roemenië bleken de regels aan hun laars te lappen, waarschijnlijk met het oog op de zeer goed gevulde prijzenpot.

Zo had één team liefst zes extra beaasde hengels klaarliggen als reserve en werden er tegen de regels in 's nachts markers in het water gelaten.

Ook werden er straffen uitgedeeld aan een team dat nog levende brasems op de kant gooide, wat natuurlijk te bizar voor woorden is.

Tot slot staakte er nog een team uit Tjechië de strijd, aangezien de vissers niet wilden accepteren dat het gebruik van een vast lood systeem verboden was.

Op de voorlaatste dag was er 4100 kg gevangen. Zodra er meer info bekend is over de winnaars lees je dat uiteraard hier.