Nieuw wereldrecord karper op openbaar water in Frankrijk

laurent panelli world record carpOp een Frans openbaar water is enkele maanden geleden een nieuw wereldrecord gevangen op een gewicht van 38,2 kg.

Daarmee is eindelijk het tientallen jaren oude record van Marcel Rouviere verbroken.

Het betreft de grootste karper ooit gevangen op een openbaar water, en zou gevangen zijn door Laurent Panelli (zie foto, klik voor grotere afbeelding).

De spiegel heeft de bijnaam Neptunus (Neptune in het Frans) en is gevangen in de buurt van Lyon in het zuiden van Frankrijk.

Het nieuws van de vangst heeft inmiddels de internationele media bereikt, waaronder Spiegel Magazine in Nederland.

Ook de Franse karperbladen besteden in de eerstvolgende nummers uitgebreid aandacht aan de recordvangst, iets wat door veel Franse karpervissers niet bepaald op prijs wordt gesteld.

Op de verschillende forums wordt al boos gereageerd en worden 'al kuddes buitenlandse karpervissers verwacht die de wateren van de Fransen komen vervuilen en de beste stekken in komen nemen'. Helaas voor de Fransen is het nieuws dus toch naar buiten gekomen. Binnenkort zullen wij hier terugkomen op deze vangst en er uitgebreid verslag van doen.

ZEER OUD RECORD
Ruim 29 jaar geleden, in 1981, ving de Fransman Marcel Rouvière een voor die tijd ongekend grote spiegelkarper van 37 kg.

Dit jaar werd het record bijna verbroken met de vangst van Nautilus op 36,5 kg op een openbaar water in het zuiden van Frankrijk.

Op ons forum hebben we een topic geopend over deze vangst.