Meer details over eerste World Catfish Classic

catfish challengeIn mei schreven wij over de World Catfish Classic, die in 2011 voor het eerst zal worden gehouden op de Spaanse Ebro.

Inmiddels is er meer informatie bekend over dit spectaculaire evenement dat van 31 mei t/m 3 juni 2011 zal worden gehouden.

Voor elk land zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, waarbij alleen de eerste inschrijvers verzekerd zijn van deelname.

De inschrijving is inmiddels al gestart, waarbij geldt dat er slechts een beperkt aantal teams per land kunnen deelnemen. Als dit maximum bereikt is worden aanvullende aanmeldingen op een wachtlijst geplaatst.

DEELNEMERSLIJST
Zoals wij eerder schreven is er ruimte voor 80 teams, waarbij er plek is voor 5 Nederlandse equipes. Inmiddels heeft zich in ieder geval één Nederlands team aangemeld, zo blijkt uit de deelnemerslijst op de officiële website.

Wie wil deelnemen doet er verstandig aan niet al te lang te wachten gezien het beperkte aantal plaatsen. Inschrijven kan via deze link.

PROGRAMMA
Ook ten aanzien van het programma is er al de nodige informatie bekend. Op 30 mei 2011 vindt de registratie plaats, gevolgd door de vlaggenparade door het Spaanse plaatsje Chiprana, de openingsceremonie en de loting.

Vervolgens vindt op 1 juni de eerste competitieronde plaats van 9 uur 's ochtends tot zes uur 's middags, waarna de deelnemers terugkeren naar het hoofdkwartier in Chiprana voor de bekendmaking van de uitslag van die dag en de uitreiking van de dagelijkse prijzen. Vervolgens wordt er geloot voor de volgende dag en volgt er een gezamenlijk diner.

Hetzelfde schema wordt afgedraaid op 2 en 3 juni, waarbij de laatste dag wordt afgerond met een sluitingsceremonie.

PRIJZEN
Alhoewel er nog geen exacte prijzen bekend zijn, is wel duidelijk dat er in totaal 35.000 pond te verdelen valt onder de deelnemers. Behalve de top-3 zullen ook de 9 sectorwinnaars meedelen in de prijzenpot en zijn er dagelijkse prijzen voor de grootste meerval.

Uiteraard is er ook een prijs voor de eerste meerval en de grootste meerval van het hele evenement.

Lees hier meer over de recordmeervallen van de Spaanse Ebro en de World Catfish Classic. Door hier uit te zoomen kunt u de locatie op de plattegrond van Spanje vinden.