Britse recordkarper Two Tone dood gevonden

two tone karperDe Engelse recordkarper Two Tone is onlangs dood aangetroffen.

De spiegelkarper, die 45 jaar oud geworden zou zijn, was samen met Benson één van de populairste vissen onder Engelse karpervissers.

Onlangs werd Two Tone, die een recordgewicht van 67lb 14oz bereikte, dood aangetroffen op het betaalwater Conningbrook Lake.

Volgens kenners was de vis, de grootste karper ooit gevangen in Engeland, tussen de 40 en 45 jaar oud. In al die jaren is de vis niet meer dan 50 keer gevangen op het als moeilijk bevisbaar bekend staande Conningbrook Lake. Slechts één of twee keer per jaar werd de vis door een gelukkige visser geland.

LAATSTE VANGST
De laatste keer dat Two Tone werd gevangen was in mei 2010 op een gewicht van ruim 62lb door de Engelse karpervisser Ben Mandry (zie foto hierboven).

Volgens Mid Kent Fisheries, de beheerder van het betaalwater, is de dood van de karper het gevolg van ouderdom. Op internet verschenen meerdere geruchten dat de karper dood gegaan zou zijn door het meeslepen van rigs of lood.

Gisteren berichtte de BBC nog dat er een ware herdenkingsdienst voor Two Tone zal worden gehouden, waarbij alle vangers uitgenodigd zijn. Bij Conningbrook Lake is inmiddels een speciaal gedenkteken onthuld.

De karper eindigt, nadat hij opgezet is, in een museum. Wie de vis een keer wil zien kan terecht in het Natural History Museum in London, aangezien Two Tone aan het bekende museum wordt gedoneerd.

Lees hier meer over Conningbrook Lake en Two Tone, waarover wij vorig jaar nog een artikel schreven.