Karpervissen op Le Clos des Lacs | Betaalwater Frankrijk

clos de lacs karperHet 6-hectare grote Franse betaalwater Le Clos des Lacs ligt in een schitterende bosrijke omgeving.

Het gemiddelde gewicht van de voornamelijk spiegelkarpers die hier gevangen worden is ongeveer 15 kg.


Le Clos des Lacs is een relatief klein betaalwater, dat op ongeveer een uur rijden van Parijs ligt, niet ver van het eveneens schitterende betaalwater Les 3 Iles Peche.

Deze meren maken deel uit van een groot aantal aaneengeschakelde wateren die zijn ontstaan toen zo'n 30 jaar geleden de snelweg A5 werd aangelegd. Na het ontstaan van het water in de jaren 70/80 is er nooit op gevist tot 2005, toen Le Clos des Lacs voor het eerst open ging.

De moeilijkheidsgraad van het water, dat een maximale diepte van 5,50 meter en een gemiddelde van 3 meter heeft, is gemiddeld.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Alle vijftien stekken, waarvan er 8 tegelijk bevist kunnen worden, zijn met de auto bereikbaar, en bovendien zijn zes stekken voorzien van een tafel en shelter. Verder is er een wc en douche aanwezig op het volledig afgesloten terrein.

Een boot is niet toegestaan op Le Clos des Lacs, waar met vier hengels per visser gevist mag worden. Het gebruik van een voerboot is wel toegestaan.

BESTAND EN RECORDS
Le Clos des Lacs kent een mooi bestand van gave en in goede gezondheid verkerende karpers met een gemiddeld gewicht van 15 kg. Uitschieters zijn er tot 25 kg en bovendien zwemmen er ook een paar koikarpers tot 10 kg rond, net als graskarpers tot 20 kg. Het mooie van dit water is dat het aantal vissen van minder dan 10 kg zeer beperkt is.

Het record spiegelkarper werd gevangen in mei 2009 op 26kg. De zwaarste schubkarper die er rondzwemt woog 25,6 kg toen deze in 2008 werd gevangen.

UPDATE APRIL 2017: De huidige recordvis is een spiegel van 36,8 kg. De zwaarste schubkarper is nu 26 kg. In januari 2017 zijn er 100 karpers uitgezet met een gewicht van tussen 6 en 14 kg.

clos des lacs karperstek
De tarieven zijn redelijk, aangezien er een week gevist kan worden voor €160. In de winter kost een week vissen op Le Clos des Lacs slechts €120. Wie slechts 24 uur wil vissen is €30 kwijt.

Bekijk hier de website van Le Clos des Lacs, dat gerund wordt door de Fransman Patrick Bene. Boekingen verlopen via het telefoonnummer 06 71 34 03 10 of via de mail: info@leclosdeslacs.com.

Lees hier meer over het nabijgelegen betaalwater Les 3 Iles Peche.