Aftellen tot World Carp Classic 2010

wcc logoVan 6 t/m 11 september 2010 zal de World Carp Classic gehouden worden het op het befaamde Lac de Madine. Acht teams zullen dit jaar Nederland vertegenwoordigen.

Het aftellen is inmiddels begonnen en op de officiële website draait men alvast warm voor één van de hoogtepunten van het jaar.

Binnen twee weken zal er door 130 teams gevist worden voor de titel World Carp Classic 2010 Champion. In totaal zijn er daarmee 260 karpervissers die 114 uur aan één stuk zullen vissen voor de felbegeerde titel.

PRIJZEN
Het prijzenpakket liegt er niet om met vooral zeer veel door sponsoren beschikbaar gesteld materiaal. De winnaars gaan naar huis met een geldbedrag van 10.000 pond, gevolgd door 2000 pond voor de nummer twee en 1000 pond voor de derde plaats.

Bovendien zien er zeer veel prijzen van sponsoren, onder meer voor de winnaar per sector (in totaal 10) en voor de grootste vis per sector. Verder zijn er prijzen voor de eerste vis en de grootste karper.

LAATSTE NIEUWS
Op de site van de World Carp Classic word je continu up to date gehouden over de laatste stand van zaken omtrent het evenement.

Voor het evenement van dit jaar is inmiddels de plattegrond met de stekken op Madine geplaatst.

Zo is er onlangs een mooi promofilmpje geplaatst (zie helemaal onderaan) en is er verder veel nieuws te vinden. Hieruit blijkt dat de inschrijving voor het evenement dit jaar met één dag is vervroegd: vanaf vrijdag 3 september kunnen de deelnemers intekenen.

De deelnemers mogen dit jaar weer maximaal 200 meter uit de kant vissen, en de organisatie plaatst hiervoor markers op de 200 meter grens.

world carp classic
Een ander leuk nieuwtje is een speciale prijs voor de winnaars, te weten een gouden boilienaald.

Lees hier alles over het enorme openbare water Lac de Madine en de World Carp Classic van 2009.

Onderstaand het promofilmpje voor het evenement van dit jaar: