Nieuw wereldrecord schubkarper 88lb 2oz op Les Teillatts

wereldrecord schubkarper les teillattsOp het Franse betaalwater Les Teillatts is in juni 2010 het wereldrecord schubkarper verbroken op 88lb 2oz.

De schub 'The Generals Mate' is een fractie zwaarder 'Mary', de schubkarper die op 27 mei werd gevangen in Duitsland door Nermin Caro.

Zoals eerder al gezegd blijkt 2010 tot dusverre een absoluut recordjaar te zijn met diverse wereldrecords voor zowel spiegel- als schubkarper.

Het voormalige wereldrecord schubkarper Mary, gevangen op 27 mei 2010, werd onlangs verbroken op het betaalwater Les Teillatts in Frankrijk. Vorig jaar schreven wij op deze website nog over de schitterende betaalwater, waar vooral veel enorme schubkarpers rondzwemmen.

De bekendste vis van Les Teillatts is de recordschub The Generals Mate. De Brit Roger Hanley ving deze karper in juni 2010 op een gewicht van 88lb 20z, goed voor een nieuw wereldrecord schubkarper!

Dat er in Frankrijk niet alleen grote spiegels rondzwemmen bleek overigens enkele weken geleden al, toen er een nieuw Frans record schubkarper werd gevangen op 84lb op het betaalwater Etang La Saussaie. Dit record is dus binnen zeer korte tijd weer verbroken door The Generals Mate van Les Teillatts.

wereldrecord schubkarper frankrijk
De Brit Roger Hanley ving het nieuwe wereldrecord op de stek 'The Crescent' om 05.45 op de tweede dag van een sessie van een week in juni. Na meerdere wegingen werd in het bijzijn van meerdere getuigen vastgesteld dat het gewicht van 88lb 2oz goed was voor een nieuw wereldrecord schubkarper.

Behalve het nieuwe wereldrecord schubkarper (dat in mei al werd gevangen op 81lb) herbergt Les Teillatts nog veel meer grote karpers. In mei 2010 alleen al werden hier schubkarpers van ruim 71lb en 75lb gevangen en spiegels van 76lb en 79lb.

Vorig jaar schreven wij al over Les Teillatts en The Generals Mate, waarin wij voorspelden dat het in de toekomst wel eens in één adem genoemd zou kunnen worden met de recordwateren Rainbow Lake en Les Graviers.

Lees hier alles over Les Teillatts dat in handen is van het Britse Cross Channel Carping.