Étangs Perrier Frankrijk | Recordkarper Nautilus gevangen op 36,5 kg

nautilus carp 36 kgOp 6 juni 2010 is de Franse spiegelkarper Nautilus gevangen op een nieuw recordgewicht van ruim 80lb.

Het betreft één van de allergrootste karpers ooit gevangen op een openbaar water in Frankrijk.


De Franse karpervisser Frédéric Gabignon, team member van Fun Fishing, ving de spiegel met de veelzeggende bijnaam Nautilus rond 7 uur 's middags op het openbaar water étangs Perrier in het zuiden van Frankrijk.

Deze voormalige steengroeve, deel uitmakend van 7 naast elkaar gelegen wateren, ligt in het Franse departement Gard in de schitterende Languedoc-Roussillon regio.

Onderstaand, onder voorbehoud (er wordt erg geheimzinnig gedaan over de locatie van dit water) de locatie op de kaart van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Nachtvissen is sinds dit jaar voor het eerst toegestaan op dit als moeilijk bevisbaar bekend staande water.

NAUTILUS
De Franse karpervisser Raphaël Biagini ving deze karper reeds meerdere malen sinds 2005, destijds op een gewicht van 28 kg. Vorig jaar ving Biagini de vis nog op een toenmalig recordgewicht van 35,5 kg.

De laatste tien jaar werd de spiegel telkens op een zwaarder gewicht gevangen, met als recordgewicht de 36,5 kg dit jaar. In 2003 woog de karper nog 26 kg.

carp nautilus france
NET GEEN NIEUW 'OPENBAAR WATER' RECORD
Het bizarre van deze vangst is dat het gewicht van 36,5kg net niet goed genoeg is om het reeds tientallen jaren oude Franse karperrecord van Marcel Rouvière te verbreken.

marcel rouviere carp
Dit record dateert al uit 1981 (!!) toen Rouvière een voor die tijd onwaarschijnlijk grote spiegelkarper van 37kg, ofwel 81lb 3oz ving op de Franse rivier Yonne (die overigens vlakbij Les 3 Îles-Pêche ligt).

Deze spiegel (zie foto) was liefst 12kg zwaarder dan het oude record van 25 kg op dat moment.

Het duurde vervolgens bijna 20 jaar voordat er in Roemenië een zwaardere karper op een openbaar water werd gevangen door Christian Baldemair op Raduta in 1998.

Bekijk hier meer foto's over deze karper en bekijk hier de locatie van deze vangst op de plattegrond van Frankrijk.

TIP: schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang een email zodra er een nieuw artikel op de site staat.