Nieuw wereldrecord meerval Italiaanse Po

wereldrecord meerval po italieOp de Italiaanse rivier de Po is een meerval van 250lb 5oz gevangen, wat goed zou zijn voor een nieuw wereldrecord.

De Italiaanse visser Roberto Godi ving de meerval, een zgn Wels Catfish, bij de Italiaanse plaats Mantova, waar de rivier de Po langs stroomt.

Na een gevecht van 45 minuten werd de recordmeerval (klik op de foto voor grotere afbeelding) gevangen, nadat de vis de als aas dienende levende brasem greep.

Op onderstaande kaart wordt de Po afgebeeld die breed uitmondt bij Mantova. Check de locatie op de kaart van Italiƫ door linksboven uit te zoomen.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

NIEUW WERELDRECORD MEERVAL
De weer levend teruggezette meerval van 250lb 50z dient nog erkend te worden door de IGFA, en komt mogelijk ook in aanmerking voor het 'all-tackle' wereldrecord van de World Game Fishing Association. Dit record staat nu nog op naam van Jakub Vagner.

Eerder ving de Fransman Cristophe Dubreuil in 2009 op de Spaanse Ebro het vorige wereldrecord meerval met een 'Wels' van 246lb 14oz.

Op de Ebro, die bekend staat om zijn recordmeervallen, zal in 2011 voor het eerst de World Catfish Classic worden gehouden.