Karperrecord Bin-El-Ouidane op 33,5 kg

Het record voor het Marokkaanse karperwater Bin-El-Ouidane is dit jaar weer gesneuveld en staat nu op 33,5kg.

Een Duitser ving de bekende recordvis, met de bijnaam Paulette, begin april op het populaire openbare water in Afrika.

Op het ook bij Nederlanders zeer populaire Bin-El-Ouidane blijft het records regenen. In 2009 ving een Nederlander het karperrecord al op 31,5 kg, later gevolgd door wederom een Nederlander (Mike Hoogenraad and Michel Van Leeuwen hadden een van de beste sessies van het seizoen volgens moroccocarpfishing) die het record aanscherpte tot 32,8kg in maart 2010 (zie foto bovenaan).

Begin april was het de beurt aan een Duitser, die dezelfde bekende vis met de bijnaam Paulette ving op 33,5kg, goed voor een nieuw record voor het water en gelijk een nieuw Marokkaans record.

De vis werd vorig jaar voor het eerst op een gewicht van meer dan 30kg gevangen, en was daarmee gelijk de eerste Afrikaanse karper ooit die deze magische grens doorbrak.

'Paulette', die vrijwel altijd gevangen wordt in het gedeelte van het stuwmeer dat bestaat uit kleine eilandjes, werd ditmaal wederom in dit gebied gevangen bij 'la pointe Dracula'.

Een Frans karpertijdschrift vraagt zich af tot welk gewicht deze karper kan doorgroeien en stelt dat de vis waarschijnlijk nog veel zwaarder kan worden aangezien er elk jaar meerdere karpers van ruim 35kg gevangen worden met netten door locale vissers op Bin-El-Ouidane.

Lees hier meer over Bin-El-Ouidane.

TIP: schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang een email zodra er een nieuw artikel op de site staat.