Karpervissen op Etang La Saussaie | Betaalwater Frankrijk

la saussaie french record carpHet regent dit jaar records in Frankrijk met steeds maar weer zwaardere karpers die gevangen worden, vooral op betaalwateren.

In juni werd op het Franse betaalwater Etang La Saussaie het Franse record schubkarper aangescherpt tot 84lb door een Engelse karpervisser.


De 19-jarige Brit Nick Edson was eind juni de gelukkige vanger van een schitterende schubkarper van 84lb op het Franse betaalwater Etang La Saussaie.

Dit gewicht is goed voor een nieuw Frans record spiegelkarper, en slechts 3lb 3oz onder het wereldrecord schubkarper dat eerder in 2010 werd gevangen in Duitsland door Nermin Caro.

french record common carp
De schubkarper werd na een half uur op de kant gehaald tijdens een sessie van een week waarin behalve het record ook nog eens 40 andere grote karpers tussen de 30lb en 60lb werden gevangen.

ETANG LA SAUSSAIE
Etang la Saussaie is samen met het betaalwater Lac Baleine (28 hectare) in handen van het Engelse bedrijf Carpe France. Saussaie is 10,5 hectare groot, en ligt in de Franse champagneregio.

Vanaf 2011 worden er maximaal 6 karpervissers tegelijkertijd toegelaten tot het betaalwater, waar voor een week gevist kan worden voor 300 Britse ponden. Het hele meer kan voor 2000 pond afgehuurd worden, waarbij er voor 250 pond ook een chalet beschikbaar is.


Het huidige karperbestand bestaat uit een geschatte 120 tot 150 karpers, waarvan de meesten meer dan 30lb wegen, met als absolute uitschieter het bovenstaande record van 84lb.

Kijk voor meer informatie over boekingen etc op de website van Carpe France.

Binnenkort zullen wij uitgebreid terugkomen op La Saussaie.