The Z Fish gevangen op op ruim 51lb

z fish bluebellOp het Engelse betaalwater Bluebell Lakes is 'The Z Fish' op 9 mei 2010 gevangen op een gewicht van 51lb 7oz.

Deze spiegel is momenteel de grootste karper van het Bluebell Lakes, dat vorig jaar wekenlang in het nieuws was vanwege de dood gevonden recordkarper Benson.

De Engelse karpervisser Ian Still ving de huidige recordkarper (foto links) van het populaire 'day-ticket' water Bluebell Lakes binnen anderhalf uur nadat hij zijn hengels had ingegooid. Het duurde 20 minuten voordat hij The Z Fish kon landen op een gewicht van 51lb 7oz.

Still wist de karper te verleiden met twee korrels kunstmais, die hij met behulp van een PVA-zakje met verkruimelde Bloodworm boilies en pellets kon haken.

BLUEBELL LAKES
Bluebell Lakes stond begin augustus wekenlang in de schijnwerpers nadat de bekende karper Benson dood was aangetroffen.

Benson (foto rechts) was met een topgewicht van 64lb de grootste Engelse schubkarper ooit gevangen, en trok veel karpervissers naar Bluebell. benson karper

In 13 jaar tijd werd Benson, die 25 jaar oud werd, 63 keer gevangen. De karper was zeer geliefd en werd ook wel 'the people's fish' genoemd.

In 2005 werd Benson, die 20.000 pond waard was, zelfs verkozen tot 'favoriete karper van Engeland' door een Brits hengelsportblad.

Momenteel is 'The Z Fish' de grootste karper van het betaalwater Bluebell Lakes.

two tone karperHet Britse karperrecord is al sinds 2001 de spiegelkarper 'Two Tone', die rondzwemt op het betaalwater Conningbrook Lake.

Het recordgewicht waarop Two Tone (foto rechts) werd gevangen is 67lb 14oz.