Wereldrecord schubkarper Mary gevangen op 39,6 kg

wereldrecord schubkarper mary duitslandDe bekende schubkarper Mary is op 27 mei 2010 wederom gevangen door Nermin Caro, ditmaal op een nieuw recordgewicht van 87lb 3oz (39,6 kg).

Vorig jaar september ving Caro al dezefde vis op een wereldrecordgewicht van 39,2 kg. De tegenwoordig door Dynamite Baits gesponsorde Duitser wist Mary op 27 mei 2010 om 2 uur 's middags te haken nadat hij slechts 20 uur bezig was.

Het opmerkelijke is dat Mary, die op een Duits privéwater rondzwemt waar slechts een select aantal mensen mag vissen, sinds de laatste vangst vorig jaar door Caro niet meer is gevangen, terwijl er in totaal honderden karpervissers actief op deze karper hebben gevist.

Nermin Caro was volgens het bericht op de site van Dynamite (uiteraard zou je zeggen...) een nieuwe 'top-secret' boilie aan het testen, die uitgekiend later dit jaar voor het grote publiek beschikbaar zal zijn.


wereldrecord meerval nermin caro duitsland

Nermin Caro met Mary op 39,6 kg

Het gebruikte aas was net als de vorige keer een snowman hookbait, dit keer bestaande uit een 15mm Dynamite Baits Fluro Strawberry and Scopex Pop-Up gecombineerd met de geheime nieuwe boilie.

Na de vangst van Mary zette Nermin zijn vissessie voort in de jacht naar 'Joe' een spiegelkarper die inmiddels de 70lb grens gepasseerd zou zijn. Allicht later meer informatie over deze vis en het nieuwe wereldrecord.