Recordvangst karper in Engeland

Een Engelse visser heeft binnen zeer korte tijd een recordgewicht aan karper gevangen.

Op het Britse betaalwater Makins Fishery ving Simon Foster binnen 6 uur tijd voor een totaalgewicht van 435lb aan karper.

Angling Times bericht dat het waarschijnlijk om grootste totaalgewicht aan gevangen karpers gaat binnen een dergelijk kort tijdsbestek. Omgerekend werd er bijna elke dertig seconden een karper aan de haak geslagen.

De karpervisser uit Manchester beleefde kort geleden de beste vissessie uit zijn leven, waarbij het bijna elke 30 seconden een karper aan de lijn had in het Phase One water van Makins Fishery in Nuneaton, Warkwickshire in Engeland. Dit complex bestaat uit liefst 18 meren met in totaal 600 (!!) stekken, en er worden karpers tot ruim 35lb gevangen.

Foster met een deel van zijn recordvangst

Nooit eerder werd er op het betaalwater zo'n enorm aantal karpers gevangen, waarvan de zwaarste 18lb woog. De recordsessie trok dan ook veel bekijks. De karpers werden allemaal gevangen met een paar maiskorrels en een lijn van slechts 0,18 mm, die slechts één keer brak.

De enorme vangst werd gedaan voor een buis met stromend water, waar de karpers vochten om het aas. Veel voeren was dan ook niet noodzakelijk, aldus Foster, die per inworp een klein beetje mais en pellets bij zijn dobber gooide.

In Engeland zijn de karper match fishing wedstrijden zeer populair. Na een loting moeten vissers binnen zes uur tijd een zo groot mogelijk gewicht vangen. Deze week werd ook op een ander Brits betaalwater, Stafford Moor, het record gebroken met 269lb, verdeeld over 42 gevangen karpers. Het record van Foster werd gevangen tijdens een trainingssessie.

TIP: indien uw automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste karpernieuws kunt u zich gratis aanmelden voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan een email zodra er een nieuw artikel op de site staat.