Karperrecord betaalwater Abbey Lakes sneuvelt opnieuw op 75lb

Op 20 april 2010 is opnieuw het karperrecord voor Abbey Lakes verbeterd.

De 65-jarige Engelse karpervisser Alan Cargill zette het nieuwe record op ruim 75lb met een fantastische spiegel op Heron Lake.

Daarmee werd het record voor het Noord-Franse betaalwater Abbey Lakes voor de derde keer in korte tijd verbroken.


Eind december schreven wij hier nog dat de Nederlandse Sandra Claessen het record voor Abbey Lakes had verbroken met de spiegel van ruim 72lb, kort nadat een Fransman deze vis op een iets lichter gewicht had gevangen.

NIEUW RECORD

De Brit Alan Cargill ving het nieuwe record voor Abbey Lakes net als de twee vorige recordvangsten op Heron Lake, één van de wateren van het Abbey complex. Dit maal woog de spiegelkarper 75lb 4oz.

De 65-jarige vanger ving het nieuwe record al op de tweede dag (zondagochtend) van een vissessie van een week. De geschrokken Cargill kon de zware vis niet optillen en was zo onder de indruk van het record, dat hij de recordkarper na een paar snelle foto’s op de grond gelijk weer terugzette. ‘Ik wilde de vis zo snel mogelijk weer terugzetten in het water, want het is de grootste karper v an Abbey en ze verdienen er veel geld mee, dus ik voelde me erg verantwoordelijk’. Uiteindelijk werden er dus slechts een paar vage foto’s van de vis op de grond gemaakt.

ABBEY LAKES
Abbey Lakes ligt op ongeveer 400 km van Utrecht in een bosgebied van 100 hectare. In totaal zijn er zes meren, waarvan étang du Renard en étang du Héron het meest bekend zijn vanwege de grote karpers. Het gemiddelde gewicht van de gevangen karpers is 15 kg.

Zie de detailkaart van Abbey hieronder. Klik hier voor de grotere overzichtskaart.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Étang du Renard
Étang du Renard was oorspronkelijk een meer waar je veel middenmaat karpers kon vangen. Momenteel is het één van de specimen wateren die plaats biedt aan 15 vissers.

Het water van 11 hectare kent een gemiddelde diepte van 4 tot 5 meter en is maximaal 6 meter diep met zandplaten van 1 tot 2 meter. Het karperbestand bestaat uit liefst 1000 vissen van meer dan 15 kg met een recordspiegel van 31,21kg, gevangen op 21 juni 2009.

Étang du Héron
Étang du Héron is een totaal ander water qua bodemstructuur en oevers. Vanwege de natuurlijke voedingsbronnen in het water kunnen de karpers in Héron uitgroeien tot recordgrootte. De records worden hier elk jaar opnieuw verbroken, waarbij het vaak voorkwam dat er recordvissen op de kant kwamen die daarvoor nog nooit gevangen waren.

Héron is 14 hectare groot en heeft 25 stekken die door maximaal 20 vissers tegelijk bevist kunnen worden. Ook Héron is gemiddeld 4 tot 5 meter diep, met een maximale diepte van 6 meter en zandplaten van 1 tot 2 meter. Héron telt liefst 1200 karpers van meer dan 15 kg met als record de hierboven genoemde spiegel van ruim 75lb.

Er hangen elektriciteitskabels over het water heen (zie hieronder de plattegronden van Héron en Renard, klik voor grotere afbeelding).Abbey Lakes is volledig ingericht op de karpervisser met onder meer een eigen bar, ontbijtservice, snacks, sigaretten, verhuur van boten, douches en beveiligde parking.

De tarieven zijn €66 voor 24 uur, €123 voor 48 uur en €336 voor een sessie van een week.

Schrijf je nu in op de gratis nieuwsbrief van karpervissenfrankrijk.nl en ontvang een email zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd.

Bekijk hier meer foto's op de website van Abbey Lakes of bekijk de locatie van Abbey Lakes op de kaart van Frankrijk en bepaal gelijk de afstand en route.