Videobeelden wereldrecord karper Rainbow Lake

Op de website van Solar Tackle staat een korte video van het nieuwe wereldrecord karper dat in januari 2010 op het Franse betaalwater Rainbow Lake werd gevangen.

De grote vraag is of en wanneer deze gigantische karper de magische grens van 100lb zal doorbreken.

De in januari door Martin Locke gevangen wereldrecord karper van 94lb groeide de afgelopen jaren zeer snel.

In juni 2008 ving Martin Locke de karper, ook wel de Steve Briggs Fish, al op een gewicht van 38,1 kg, en in juni 2009 was het Rob Hales die de karper ving op 40,93 kg. In anderhalf jaar tijd is de vis dus met 4,5 kg is gegroeid naar het huidige recordgewicht van 42,6 kg (94lb) en het laatste half jaar dikte de spiegel dus zelfs met bijna 1,7 kg aan.

Theoretisch gezien kan de karper dus binnen een jaar tijd doorgroeien naar een gewicht van 100lb. Als we de videobeelden op de site van Solar Tackle bekijken valt op dat de karper in een zeer goede conditie verkeert.

De toekomst zal uitwijzen hoe veel zwaarder het huidige wereldrecord nog kan worden. Eerder schreven wij al dat de recordvis van Les Graviers, The Scar, die ruim een jaar lang de wereldrecordvis was, vorig jaar werd gevangen op een gewicht van 88lb. Daarmee lijkt het er op dat deze karper zijn topgewicht van 91lb, waarop hij twee keer is gevangen, allicht niet meer kan overtreffen. Dit kan uiteraard ook gebeuren met de karper van Rainbow Lake.

VORIG RECORD RAINBOW LAKE DOOD GEVONDEN
Dit in tegenstelling tot de vorige recordkarper van Rainbow Lake, die in mei 2007 als eerste ooit de magische 40 kg grens doorbrak (88 lb 6oz). Kort nadat de Brit Graham Slaughter deze karper ving, werd de vis dood aangetroffen.

STEK 12
Martin Locke ving zijn wereldrecord karper van 94lb op stek 12 van Rainbow Lake, terwijl Rob Hales de vis aan de andere kant van het meer ving op stek 1. De onderstaande plattegrond geeft een mooi overzicht van de beschikbare stekken.

In totaal zijn er 21 stekken, waarmee elke visser 2 hectare van het in totaal 46 hectare grote Rainbow Lake tot zijn beschikking heeft.

Het mooie van Rainbow Lake is dat alle stekken per auto bereikbaar zijn, aangezien er een weg rondom het hele water is aangelegd. Wie zijn geluk wil beproeven zal veel geduld moeten hebben gezien de enorme populariteit van het recordwater in de buurt van Bordeaux. Een sessie van een week kost naar verluid zo'n 250 euro en reserveren kan via de website van Rainbow Lake.

Lees hier de eerder gepubliceerde artikelen over Rainbow Lake en bekijk hier het exclusieve videomateriaal van het nieuwe wereldrecord op de website van Solar.

Bekijk hieronder een filmpje van stek 12, waar Martin Locke zijn wereldrecord ving.