Vangsten karper Rainbow Lake blijven prima

rainbow lake common carpDe afgelopen weken waren team members van een aantal grote karpermerken zeer succesvol op Rainbow Lake.

Op het water, waar in januari het nieuwe wereldrecord karper werd gevangen, werden in februari en maart verschillende grote vissen gevangen.


Een team van Prologic Fishing viste begin dit jaar in de vrieskou twee weken op Rainbow Lake, waar in januari nog het nieuwe wereldrecord karper werd gevangen op 94 lb door Martin Locke. Bij een temperatuur die overdag niet hoger was dan 4 graden was Rainbow Lake moeilijk te bevissen maar Hauke Kleinen van Prologic wist toch 6 van de in totaal 7 runs te verzilveren. De grootste vis was een prachtige schubkarper van 27,5 kg, ofwel zo'n 60 lb(zie foto bovenaan, klikken voor grotere afbeelding).

Ook Venture Carp, inclusief Steve Briggs, was de voorbije weken actief op het Franse recordwater. Mark Bergmann en Meik Pyka sloten zich aan bij het Duitse team waar ook Hauke Kleinen toe behoorde. Niet veel later werden zij vergezeld door Steve Briggs, die rechtstreeks vanuit Zwolle overkwam naar Frankrijk.

rainbow lake common venture carpNadat er eerst een schubkarper van 55 lb en een spiegel van 58lb werd gevangen, volgde er op de laatste dag nog een schub van 53lb. Steve Briggs had moeite op stek 18 waar hij 'slechts' een hoge dertiger (spiegel) wist te verschalken.

In 2009 was Briggs nog meerdere malen zeer succesvol op Rainbow Lake waar hij eerder zijn persoonlijk record van ruim 70lb wist te vangen. De huidige wereldrecord karper heeft niet voor niets de bijnaam 'The Steve Briggs Fish', omdat Briggs deze spiegel als één van de eersten op een nieuw recordgewicht wist te vangen.

Ook Frank Warwick van Dynamite Baits was succesvol op Rainbow Lake, waar hij eveneens in barre omstandigheden een nieuw persoonlijk record ving.

Na aankomst op de gekozen stek 'The Island' bleek dat de vissers die er de week ervoor zaten weinig succes hadden met slechts één karper in het laatste uur van hun sessie.

Warwick had uiteindelijk meer geluk en ving al snel een schubkarper van ruim 42lb, niet veel later gevolgd door een spiegel van 32lb. Zijn vismaat Jason Cann ving om 2:30 's nachts een spiegel van 53,9lb, maar het slotakkoord was voor Warwick die 's middags een schitterende spiegel van 58,2lb ving (zie foto hierboven).

Hiermee verbeterde hij zijn persoonlijk record, en dat was, jawel, The Scar van Les Graviers (het voormalig wereldrecord) die hij jaren terug ving op een gewicht van ruim 57lb.

Lees hier meer over Rainbow Lake en bekijk de locatie op de sattelietkaart van Frankrijk.

TIP: indien uw automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste karpernieuws kunt u zich gratis aanmelden voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan een email zodra er een nieuw artikel op de site staat.