Nieuw wereldrecord karper Rainbow Lake 94 lb

wereldrecord karper rainbow lakeOp 6 januari 2010 is op een ijskoud Rainbow Lake in Frankrijk het wereldrecord karper aangescherpt tot 94 lb.

De Brit Martin Locke ving de spiegelkarper, de zogenaamde Steve Briggs Fish, om 6 uur 's ochtends bij een temperatuur van -3 graden.

De enorme spiegelkarper, omgerekend 42,6 kg, wordt door de Engelse media gekscherend aangekondigd als de vis die net zoveel weegt als Kylie Minogue.

De gelukkige vanger Martin Locke, eigenaar van Solar Tackle, is als zoveel karpervissers een fervent bezoeker van Rainbow Lake, dat zelfs midden in de winter druk bezet is met fanatieke specimenhunters.

Vorig jaar nog ving Locke ook al exact dezelfde vis en in juni 2009 was het de Brit Rob Hales die deze spiegel op een bijna wereldrecord gewicht van 90lb 4oz ving.

SLECHTS ÉÉN AANBEET
De 47-jarige Locke ving de nieuwe wereldrecordvis, die als nieuwe bijnaam 'Locke's Lump' heeft, tijdens een karpersessie van één week. Het opmerkelijke is dat hij in deze week verder geen enkele aanbeet kreeg.
Toen hij de aanbeet kreeg om 6 uur 's ochtends vroor het drie graden. Locke sprong met slechts een t-shirt aan in zijn boot en vaarde zo snel mogelijk 184 meter uit de kant, waarbij hij zijn lijn met een zaklamp volgde.

"Toen ik de vis binnen wilde halen, voelde het alsof ik een stenen muur aan de lijn had", aldus Locke, die in eerste instantie dacht dat hij vastzat in een stuk hout of een dode boomstronk. Ook het scheppen van de enorme karper viel niet mee.

wereldrecord karper Rainbow Lake 2010
Zelf omschrijft Locke dit nog het mooist: "Het was alsof ik een nijlpaard probeerde te scheppen met een tennisracket".

De recordkarper, gevangen met een zgn. kebab rig en een Solar Stronghold haak, werd ondanks het ijskoude weer in het nabijzijn van veel andere karpervissers aan de kant gebracht en gewogen.

Met 94lb is de voormalig wereldrecord karper 'The Scar' van Les Graviers dan zoals verwacht onttroond door de gigant van Rainbow Lake, die nu omgerekend 1,4 kg zwaarder dan het vorige record op zijn topgewicht.

Zoals wij eerder al schreven werd het oude wereldrecord van 91 lb eind 2009 nog gevangen op een flink lager gewicht.

RAINBOW LAKE
Het 46 hectare grote Rainbow Lake, gelegen in de buurt van Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk, staat bekend om zijn vele recordkarpers.

Bekijk hieronder de satellietfoto van Rainbow Lake of op de plattegrond van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Op www.karpervissenfrankrijk.nl hebben we het afgelopen jaar al regelmatig uitgebreid aandacht besteed aan karpervissen op Rainbow Lake. Bekijk hier het overzicht van alle artikelen over Rainbow Lake.

Indien u automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste karpernieuws kunt u zich snel en gratis aanmelden voor de nieuwsbrief van karpervissenfrankrijk.nl. Zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd krijgt u dan gelijk een email.