Nieuw record Abbey Lakes door Nederlandse op ruim 72lb

record karper Abbey LakesDe Nederlandse Sandra Claessen heeft op 30 november het karperrecord voor het Franse betaalwater Abbey Lakes verbroken met een spiegel van 66,2 pond (72,82 lb).

Deze vis zou tevens de grootste karper ooit door een vrouw gevangen zijn!


Samen met haar vriend Nikki Henke resulteerde een driedaagse vistrip op Heron Lake (Etang du Heron, één van de karperwateren van Abbey Lakes) in de fantastische spiegel, niet lang nadat een Fransman dit jaar nog het nieuwe record voor Abbey Lakes op 33 kg had gezet.

De vangst van Sandra Claessen verbetert het record dus met 100 gram tot 33,1 kg, waarmee de Nederlanse bovendien het huidige wereldrecord karper voor vrouwen in handen zou hebben.

WERELDRECORD VROUWEN
Alhoewel nergens officieel bekend, lijkt het er toch op dat de vis in één keer goed is voor het nieuwe wereldrecord karper voor vrouwen.

Zo werd er eerder al in 2006 een schitterende schubkarper van 62,6 lb gevangen in Frankrijk door een Engelse vrouw, toen goed voor het nieuwe wereldrecord karper voor vrouwen. Zie het onderstaande Youtube filmpje.Lees hier alles over Abbey Lakes en bekijk de locatie en plattegrond met alle stekken.

Indien u altijd automatisch, en geheel gratis en voor niets op de hoogte wilt blijven van de laatste berichten op karpervissenfrankrijk.nl kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd ontvangt u direct een email.