'The Big One' is nieuw Belgisch record karper

karper record belgieHet regent records in België dit jaar.

Nadat Marc Pansar eerder een schitterende spiegelkarper met de bijnaam 'De Mohikaan' ving op 82lb, wist zijn landgenoot Peter Kuppens onlangs een schubkarper van liefst 82lb 5oz, met als toepasselijke bijnaam 'The Big One' te verschalken.

De door Dynamite Baits(onlangs was het nog Nermin Caro van Dynamite die het nieuwe wereldrecord schubkarper in Duitsland ving) gesponsorde Kuppens ving de enorme schubkarper op een net iets zwaarder gewicht dan 'de Mohikaan' die op 19 juni 2009 door Marc Pansar werd gevangen op een gewicht van 82lb, omgerekend 37,2 kg.

belgisch record karper the big one
The Big One, die nu ook het nieuwe Benelux record is, werd gevangen op een meer in Noord-België, dat verbonden is met het V-Kanaal. De karper werd uiteindelijk gestrikt met 20mm Fresh Prawn-Spicy Shellfish boilie.

Zoals gezegd ving Marc Pansar eerder dit jaar een fantastische spiegelkarper van 82lb op een prive water. Dit water werd in het geheim bevist door Pansar, die via een vismaat als één van de weinigen van het bestaan van 'De Mohikaan' af wist.

Na twee jaar, waarin hij vele nachten langs de waterkant doorbracht (om 's ochtends weer naar zijn werk te gaan), en slechts een paar karpers ving op het zeer dunbevolkte water, kreeg hij de recordspiegel eindelijk op de kant.

Zodra er meer informatie bekend is over het nieuwe Belgisch record, leest u dat uiteraard op deze website! Via onze gratis nieuwsbrief kunt u automatisch op de hoogte blijven: zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd ontvangt u direct een email.

Update 28/11:

Er is weer wat meer bekend over dit Benelux record karper. Het gaat dus om het V-kanaal in Noord-België, waar Peter Kuppens na veel geduld eindelijk the Big One ving.

Gedurende een paar maanden ving Kuppens slechts één karper, waarna hij wat veranderde aan zijn strategie door kleinere boilies te gebruiken (20 mm in plaats van 26 mm) en minder te voeren voor zijn vissessies.

Precies een dag na deze andere benadering ving hij in één keer 4 karpers inclusief een karper van 42lb binnen drie uur tijd. Na een korte terugkeer naar huis keerde hij weer terug op diezelfde avond om in de vroege uurtjes de aanbeet van de recordkarper te krijgen.

Het aas was van Dynamite met 20mm Fresh Prown boilies.