Karpervissen op Etang de la Horre | Betaalwater Frankrijk

spiegelkarper etang de la HorreHet Franse betaalwater Etang de la Horre kent een zeer mooi karperbestand met drie vissen van meer dan 60 pond.

La Horre ligt in de Franse Champagnestreek, vlakbij het Lac du Der de Chantecoq en het betaalwater Etang le Fays, op zo'n 6 uur rijden van Utrecht.


Het betaalwater Etang de la Horre is ongeveer 110 hectare groot en wordt omgeven door een schitterend natuurpark. Het water wordt vooral bevist door Nederlanders, Duitsers en Engelsen.

INFORMATIE STEKKEN
Op onderstaande overzichtsfoto zijn de vijftien stekken op La Horre aangegeven, die plaats bieden aan maximaal 28 vissers. Zoals op de kaart te zien is, is La Horre een relatief ondiep water.

De gemiddelde diepte is zo'n 2,5 meter en de stekken zijn alleen te voet bereikbaar. Wie op la Horre gaat vissen moet rekening houden met wiervorming. Mogelijk kunnen de vissers die reeds op La Horre zijn geweest hier meer over vertellen (door te reageren op dit artikel).

stekken etang de la horre
De 15 karperstekken op Etang de la Horre

La Horre is open voor karpervissers van maart tot eind oktober en kan geboekt worden voor één dag, twee dagen en een hele week (250 euro per visser). Bij het water kunt u gebruik maken van de aanwezige douches en toiletten en kan er karperaas en materiaal gekocht worden bij de wachter die het water beheerd.

KARPERBESTAND
Het karperbestand van La Horre is indrukwekkend. Er zouden volgens de laatste gegevens momenteel drie karpers van meer dan 60 pond rondzwemmen en het aantal vissen met een groter gewicht dan 36 pond wordt geschat op liefst 400 tot 600 exemplaren! De gemiddelde vangst weegt dan ook tussen de 24 en 30 pond.

La Horre staat verder ook bekend om zijn enorme graskarpers. Dit jaar werd hier nog het wereldrecord dubbel ('brace') graskarper gevangen door de Brit John Davey, die één graskarper van 28,6 kg ving! Lees hier het desbetreffende artikel.

RECORD
Het huidige karperrecord van la Horre is een spiegelkarper van 62,6 pond, gevangen in september 2008. Het record schubkarper staat op 57,2 pond. Zoals hierboven geschreven is ook de grootste graskarper 57,2 pond. Ook zwemmen er een aantal flinke steuren op La Horre. Update 6 mei 2011: Het huidige record spiegelkarper staat op 72lb en het record schubkarper is 70lb 6oz. Ook werd er in april 2011 een graskarper van ruim 76ln gevangen.

Bekijk hieronder de satellietfoto van La Horre en zoom tot in detail in of bepaal gelijk de route. Klik hier voor de locatie op de overzichtskaart van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Voor la Horre gelden een aantal strenge regels ten aanzien van onder meer de onthaakmat, om te voorkomen dat de grootste karpers van het water beschadigd raken. Ook is het gebruik van een boot of Voerboot verboden.

Meer informatie over La Horre, in het Frans, kunt u via deze website vinden. Boekingen voor Nederland verlopen via Fisherman Holidays. Voor het seizoen 2010 zijn met name de stekken 1-7 en 15 erg populair, zo blijkt uit het online boekingsformulier.

Bekijk hieronder een aantal mooie filmpjes die een goede indruk geven van La Horre:Tip: Via de gratis nieuwsbrief van www.karpervissenfrankrijk.nl blijft u automatisch op de hoogte van het laatste nieuws. Hier kunt u zich inschrijven.