Karpervissen op Lac Laroussi | Betaalwater Frankrijk

record karper LaroussiHet Franse betaalwater Lac Laroussi is 15 hectare groot en ligt in de Loire-streek.

Boekingen voor Laroussi, dat bekend staat om een flink aantal grote karpers, verlopen via het Britse Angling Times.


Op zaterdag 21 november 2009 is het karperrecord voor het Franse betaalwater Lac Laroussi verbeterd tot ruim 75lb.

De door de Brit Troy McLean gevangen spiegelkarper is daarmee de eerste vis op het water die de grens van 70lb doorbreekt.

Op Laroussi zwommen reeds vier karper van meer dan 60lb rond, waarvan de zwaarste tot nu toe ruim 69lb woog. Daar komt dus nu nog het record van 75lb 2oz bij.

KARPERBESTAND
In totaal zwemmen er op het water 350 vissen rond, waaronder verder nog 13 karpers van meer dan 50lb en 30 vissen van ruim 40lb. Bovendien werd op dit water het huidige Franse record bruinrugsteur gevangen op 71lb 3oz.

Het nieuwe record (zie foto hierboven) werd gevangen vanaf de stek L'Anse rond half twee 's nachts op 21 november, exact een week geleden dus. Als aas werd een 18mm DT Baits boilie gebruikt, die in een bed van boilies lag op een afstand van ruim 68 meter uit de kant.

INFORMATIE LAC LAROUSSI
Lac Laroussi is 15 hectare groot en kent slechts 7 stekken waar in totaal plaats is voor maximaal 8 karpervissers. Het water is een oude steengroeve van 34 jaar oud, gelegen in de Franse Loire streek, vlakbij het legendarische circuit van Le Mans en op drie uur rijden van de Ferry bij Caen. Pas sinds een aantal jaar wordt het water bevist.

De gemiddelde diepte van het water is drie meter, tot maximaal 5 meter. Op Laroussi mag geen gebruik gemaakt worden van boten of voerboten. Voerboten mogen slechts gebruikt worden als het meer op exclusieve basis bevist wordt.


Aanwezig op de locatie, in handen van een Franse eigenaar, zijn douches, toiletten, een koelkast en vriezer. Een week vissen in de winter kost 134 pond. Een lang weekend is er al voor 111 pond. Opvallend is dat hier dus de hele winter door gevist kan worden middels een speciale Winter actie (tarieven hierboven) die loopt tot eind februari.

Gedurende het normale seizoen is de prijs per persoon voor een week vissen vanaf 349 pond op basis van acht visser, en dat is dan inclusief de oversteek per Ferry vanuit Engeland en vervoer te plaatse.

Boekingen voor Laroussi verlopen via het Britse Angling Lines dat zijn reizen uitsluitend inclusief de oversteek per Ferry vanuit Engeland aanbiedt. Dit is net als bij het betaalwater Les Teillatts, waarvoor de boekingen via Cross Channel Carping verlopen.

Het is dan ook de vraag of Nederlanders hier terecht kunnen. Meer informatie via Angling Lines op telefoonnummer 08448 117562 / 01246 857600 of via de website www.anglingtimes.com. Bekijk hier ook een aantal mooie vangstfoto's.

Helaas is de locatie onbekend voor de buitenwereld. Bekijk hier de plattegrond met de openbare- en betaalwateren in Frankrijk.

Wie meer weet over dit magische karperwater mag natuurlijk altijd reageren op dit artikel.