Wereldrecordkarper The Scar gevangen op 88 lb

wereldrecord les graviers scarHet huidige wereldrecord karper, The Scar, is onlangs opnieuw gevangen op een gewicht van 88lb 8oz, iets lager dan het recordgewicht van 91 lb.

Net als vorig jaar werd de spiegelkarper in het najaar gevangen op het als moeilijk bekend staande betaalwater Les Graviers van de Brit Luke Moffatt.

De Engelsman Stuart Arkell was dit maal de gelukkige vanger. Al in februari 2008 maakte hij met zijn karpermaten het plan om een gooi te doen naar de wereldrecordvis The Scar. Eén van de vissers kreeg uiteindelijk Luke Moffatt te pakken, wat resulteerde in een boeking voor de week van 19 t/m 26 september 2009, één van de beste weken om Les Graviers te bevissen.

Anderhalf jaar later, op vrijdag 25 september was het dan eindelijk raak, nadat op de woensdag al een andere gigant van 65lb (Big Lin) door Arkell aan de haak was geslagen.

The Scar werd om 21:20 gevangen op een stek die nog niet eerder in diezelfde week was bevist. Na slechts één dag voeren, waarbij de hengel aan de kant werd gehouden, werd de enorme vis slechts twee uur na het uitvaren van de lijnen gevangen.

De dril duurde twintig minuten, waarna Luke Moffatt zoals gebruikelijk werd opgetrommeld om de vis zo zorgvuldig mogelijk te behandelen (beschadigingen etc) en te wegen. Het uiteindelijke gewicht van 88lb 8oz is iets minder dan het gewicht van 91 lb waarop de vis dit voorjaar en in oktober 2008 werd gevangen.

The Scar werd ditmaal gevangen met een ESP Tracer hengel en een Shimano lijn, afgemonteerd met Korda materiaal.

Bekijk hieronder de gedetailleerde satellietkaart van Les Graviers of bekijk de locatie van dit betaalwater op de plattegrond van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Lees hier meer over The Scar en het betaalwater Les Graviers.

Indien u automatisch op de hoogte wilt worden gehouden van het laatste karpernieuws kunt u zich inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief. Wanneer er een nieuw artikel wordt gepubliceerd krijgt u automatisch een email van ons.