Weer nieuw wereldrecord schubkarper Duitsland

wereldrecord schubkarper duitslandIn Duitsland is voor de tweede keer in 2009 het wereldrecord schubkarper gesneuveld.

De Duitse karpervisser Nermin Caro ving dezelfde recordkarper die zijn broer Emir in 2007 wereldrecordhouder maakte, genaamd Mary, op een gewicht van 86lb 6oz.

De schubkarper werd net als in 2007 gevangen op een geheim water, wat slechts door enkele karpervissers bevist mag worden door de eigenaren ervan.

Volgens het Britse Go Fishing (dat ook de bovenstaande foto publiceerde) ving de 33-jarige Caro de karper nadat hij was ge├»nspireerd door de vele foto's van Mary die bij zijn broer Emir in huis hingen. Na lang aandringen, waarbij hem door zijn broer telkens weer werd verteld dat de eigenaren van het priv├ę water geen nieuwe vissers toelieten, kreeg hij uiteindelijk toch het verlossende telefoontje dat hij toegelaten werd tot het water.

Na een onsuccesvolle poging op een eerste stek verkaste Nermin op advies van zijn broer naar een veel diepere stek. Na een voercampagne van twee weken begon hij daar te vissen en op de vierde dag verspeelde hij al een enorme karper op de nieuwe stek.

Toen hij na een week, waarin er flink doorgevoerd werd, terugkwam op de stek was het raak op de derde dag, toen hij de recordkarper Mary 's middags om 14:40 ving.

SNOWMAN HOOKBAIT
De karper werd gevangen op een Snowman hookbait gemaakt van 26mm Dynamite Baits Red Fish boilie met een bijhorende 15 mm popup. De naam Snowman is afkomstig van het feit dat de boilie op de grond, maar daarboven een pop-up, op het lichaam en het hoofd van een sneeuwpop lijkt (zie voorbeeld foto rechts). Eerder werd de Britse recordkarper Two Tone ook al gevangen met dezelfde snowman constructie.

Het is daarmee de tweede keer dit jaar dat het wereldrecord schubkarper in Duitsland wordt verbroken. In juni schreven wij nog dat de Duitser Dieter Markus Stein een recordkarper van 85llb 9oz had gevangen, eveneens in Duitsland. Alhoewel de informatie zeer summier is lijkt het erop dat het hier om dezelfde vis gaat, zeker als je naar het staartgedeelte van de karper kijkt. Zodra er meer bekend is laten we dat uiteraard weten.

Eind oktober volgt een update als een groot buitenlands karpertijdschrift met het exclusieve verhaal komt, dus hou www.karpervissenfrankrijk.nl in de gaten of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief, zodat je geen enkel artikel hoeft te missen.

Het 'echte' wereldrecord karper staat nog steeds op naam van Nick Greenall en Andre Komornicki, die allebei de spiegelkarper 'The Scar' vingen op een gewicht van 91lb op het betaalwater Les Graviers in Frankrijk.

Bekijk hier de plattegrond van alle betaal- en openbare karperwateren in Frankijk, en bekijk in detail het recordwater Les Graviers door in te zoomen op de aangegeven locatie.