Steve Briggs vangt 59 karpers op Rainbow Lake

Rainbow Lake karper Steve BriggsMr. Rainbow Lake Steve Briggs ving tijdens zijn laatste sessie van twee weken op het befaamde Franse betaalwater een recordaantal van liefst 59 karpers.

De grootste karper was een spiegel van ruim 64lb, net niet zwaar genoeg voor een persoonlijk record voor Briggs, die elke dag tussen de vijf en zeven runs had.

Dat Steve Briggs geen genoeg kan krijgen van het absolute recordwater Rainbow Lake bij Bordeaux is duidelijk. Vorige maand schreven wij hier nog over een vissessie van Briggs afgelopen zomer op Rainbow Lake, waarin hij 20 karpers ving met een zwaarste vis van ruim 57lb.

In september vertrok Briggs wederom voor twee weken naar Rainbow Lake voor een karpersessie die hij niet snel zal vergeten. Voor het eerst viste Briggs namelijk vanaf de zogenaamde Island swim, en dat bleek geen slecht idee: in twee weken ving hij 59 karpers, waarvan de zwaarste vis een spiegelkarper van 64lb 8oz was, niet ver verwijderd van zijn PR van ruim 70lb.

Rainbow Lake karperBehalve de zestiger ving Briggs liefst 8 karpers van meer dan 50lb (waarvan één van ruim 59lb) en negen karpers van meer dan 40lb (waaronder één exemplaar van ruim 49lb).

VIJFTIG KARPERS VAN 50 LB
De door Venture Carp gesponsorde Briggs, schrijver van het dit jaar verschenen karperboek Cassien and Beyond, had elke dag tussen de vijf en zeven runs en ving zeven dagen op rij een karper van meer dan 50lb.

De laatste grote karper van 57lb was goed voor een nieuwe mijlpaal in zijn indrukwekkende viscarriere: het was namelijk zijn vijftigste karper van meer dan 50lb.

Briggs ving alle karpers met Solar Club Mix boilies van 18mm. Daarbij maakte hij net als Nermin Caro (die het wereldrecord schubkarper onlangs ving) gebruik van de Snowman-constructie, door de 18mm Club Mix boilie te combineren met een 14mm Quench pop-up.

Bekijk hieronder nogmaals de plattegrond van Rainbow Lake.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Het record op Rainbow Lake is nog altijd een dit jaar gevangen spiegelkarper van 90lb 4oz, slechts een fractie minder dan het huidige wereldrecord van 91lb van Les Graviers. Deze vis, The Scar, werd in september nog gevangen op een lager gewicht van ruim 88lb.

Lees hier alles over Rainbow Lake en de recordkarpers die er de afgelopen jaren zijn gevangen.

Via onze gratis nieuwsbrief blijft u automatisch op de hoogte van het laatste karpernieuws en ontvangt u direct een email wanneer er een nieuw artikel op de site staat.