Carp Masters Sarulesti/Raduta 2010 met flinke prijzenpot

karper roemenieIn september 2010 wordt voor het eerst de International Carp Masters gehouden op het Sarulesti-meer (ook bekend als Raduta Lake) in Roemenië.

Nadat de wereldbeker op Suralesti eerder dit jaar werd afgelast, zal er vanaf volgend jaar dus een nieuw evenement plaatsvinden, waarbij flinke geldprijzen te verdienen vallen.

In 1998 werd hier nog een recordkarper van ruim 82 lb gevangen.

Vanwege een tekort aan deelnemers, waarschijnlijk het gevolg van de financiële crisis, besloot de organisatie de wereldbeker in Roemenië dit jaar te schrappen.

In plaats daarvan komt van 18 tot 24 september 2010 de nieuwe 'International Carp Masters', waaraan karpervissers in teams van twee of drie personen voor €1.350 (dus €450 pp als je met drie vissers gaat) kunnen deelnemen. Er is volgens de organistatie, die te bereiken is via het emailadres angelsport@grabmayer.at, plaats voor 80 teams. Meer informatie is er momenteel nog niet te vinden.

De prijzen mogen er zijn. De eerste plaats is goed voor een geldprijs van €20.000, de tweede €14.000 en de derde €8.000. Bovendien is er een speciale prijs van €10.000 voor de grootste karper die gevangen wordt. In het meest gunstige geval, als je dus eerste wordt met je team en ook nog eens de grootste vis vangt, kun je dus naar huis gaan met 22 keer het inschrijfgeld van €1.350.

SURALESTI/RADUTA LAKE
Het Roemeense karperwater Suralesti (Raduta is afkomstig van de Roemeen Robert Raduta red.) staat bekend om de vele grote vissen die er in het verleden zijn gevangen, waaronder het huidige Roemeense record (en voormalig wereldrecord) uit 1998 van Christian Baldemair: 82lb 3oz (zie onderstaande foto).

Naar verluidt zijn de vangsten van de afgelopen jaren minder spectaculair, alhoewel er nog steeds flinke karpers worden gevangen.

Vooral van de periode 1997 tot 2001 zijn er verschillende grote karpers gevangen met gewichten van 33 kg, 33,45 kg (zie foto aan begin artikel), 34 kg, 35,3 kg, 35,4 kg en het hierboven besproken Roemeense record uit 1998 van 37,3 kg.

Bekijk hier de officiële website van Raduta Lake. Onderstaand de satellietfoto van het omvangrijke en niet afgesloten water in Roemenië.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

De Nederlandse karpervisser Ardy Veltkamp van Dynamite Baits was reeds meerdere malen succesvol op Raduta Lake, waar hij zijn PR spiegel (60lb) en schubkarper (68lb) ving.

Op de foto bovenaan dit artikel staat de Brit Tim Paisley met de zogenaamde 'Big Raduta Common' die hij een jaar na Veltkamp in 2001 ving op 33,45 kg. Lees hier een mooi verslag van één van de vissessies van Veltkamp op Raduta en bekijk onderstaande video.Zodra er meer informatie is omtrent de inschrijfprocedure voor de Carp Masters 2010, of omtrent nieuwe vangsten op Raduta, leest u dat uiteraard op deze website. Door middel van onze gratis nieuwsbrief blijft u automatisch op de hoogte: zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd ontvangt u een email van ons.