Steve Briggs op Rainbow Lake zomer 2009

steve briggsEerder schreven wij al over het boek 'Cassien and Beyond' van de bekende Engelse karpervisser Steve Briggs.

Deze zomer bracht hij weer twee weken door in het zuiden van Frankrijk bij het befaamde Rainbow Lake.

In zijn boek heeft Briggs een speciale sectie gereserveerd voor zijn vele karpersessies in het bekende Rainbowlake (zie detailkaart hieronder: bekijk ook het satellietoverzicht van andere karperlocaties in Frankrijk).

De momenteel zwaarste karper van Rainbow Lake is (90lb 4oz, lees hier het artikel) is dan ook niet voor niets naar Steve Briggs vernoemd, die deze vis jaren geleden op een lichter gewicht al ving.

Briggs brengt veel van zijn tijd door bij Rainbow Lake. Vorig jaar pakte hij tijdens een sessie in juni zijn PR spiegel van 70lb 8oz en in oktober ving hij zijn PR schubkarper op 67lb 12oz.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Ook afgelopen zomer is Briggs weer twee weken op Rainbow Lake geweest. Het lijkt erop dat hij toch graag zijn eigen vis op een wereldrecord gewicht wil vangen! Via de website van Briggs Venture Carp lezen we dat hij eind juni twee weken heeft gevist op Rainbow Lake waarin hij een aantal mooie vangsten heeft gedaan.

In totaal ving hij twintig vissen waarvan er negen meer dan 40lb wogen! De zwaarste spiegelkarper was 53lb 2oz en de zwaarste schub werd door Steve Briggs gevangen op een gewicht van 57lb 2oz (zie de foto bovenaan).

Dat Briggs niet één van de minste vissers is blijkt wel uit het feit dat er op de twee stekken aan beide kanten van hem in dezelfde twee weken slechts zes karpers gevangen werden. Hij legde vier voerplekken aan van 18mm Club Mix Boilies en Red Herring pellets van Solar waarna hij de vissen natuurlijk ving met zijn eigen Venture VXR-1 hengels.

Onderstaand nog een mooi filmpje, dit jaar gemaakt op Rainbow Lake:Bekijk hier de website van Venturecarp.