Britse recordkarper Two Tone goed beschermd

record karper engeland two toneDe Engelse karper Two Tone, het huidige Britse record, zal niet zo snel op dezelfde manier als Benson aan zijn einde komen.

Sinds 2001 is Two Tone al de grootste spiegelkarper met een huidig gewicht van 67lb 14oz, nog altijd het huidige Britse record. Deze vis zwemt al sinds het begin van de jaren tachtig rond in Conningbrook Lake in Kent en zou jaarlijks met zo'n 3lb groeien.

Daardoor rekenen veel vissers er op dat Two Tone de eerste Engelse karper zal zijn die de magische 70lb grens zal doorbreken.

Volgens Chris Logsdon, eigenaar van Mid Kent Fisheries, waar ook Conningbrook Lake onderdeel vanuit maakt, zal Two Tone niet zoals Benson aan zijn einde komen. Conningbrook Lake is ruim 12 hectare groot en herbergt slechts dertig grote karpers, waaronder dus de Britse recordkarper.

Elk jaar worden er maar 75 karpervissers toegelaten tot het water, die ook nog eens een jaar lang gescreend worden om er zeker van te zijn dat het ervaren en betrouwbare hengelaars zijn. Het vangen van Two Tone is echter geen makkelijke opdracht op het grote water, helemaal gezien het relatief kleine aantal grote karpers dat er rondzwemt. Eén visser zou al 15 jaar tevergeefs proberen de vis te vangen...

In tegenstelling tot Benson kan Two Tone niet middels het zogenaamde day-ticket systeem gevangen worden, wat er op neer komt dat iedereen elke dag de kans krijgt om de vis te vangen. Mid Kent Fisheries accepteert alleen zeer ervaren vissers die mee werken aan de bescherming van de recordvis.

In het interview met Kent News laat Logsdon verder weten dat een karper van 30lb voor de eigenaar van een betaalwater tegenwoordig al zo'n 3500 pond kost. Een betaalwater waar geen vissen van meer dan 30lb zwemmen zou niet interessant genoeg zijn voor de karpervissers.