(Update) Nieuwe Belgische recordkarper 82lb

marc pansar karper belgieMarc Pansar heeft onlangs het Benelux record karper verbroken met een geweldige spiegelkarper van 82lb (37,2 kg).

De spiegelkarper, met de bijnaam 'De Mohikaan' werd gevangen in het zogenaamde 25-hectare meer, verbrak het vorige record van Eddy Sterckx uit 2007 (80lb 11oz).

Ook het Franse tijdschrift Top Carpe Max besteedt in het nummer van deze maand aandacht aan de recordkarper.

Zodra er meer nieuws is volgt uiteraard nog meer informatie over dit record.

Bekijk hier het bericht over de recordvis (met meer foto's) op de website van ws-carpteam.

Bekijk hier de bijgewerkte records per land.

Update 2 augustus:
In het augustus/september nummer van Top Carpe Max wordt nog iets meer bekend over de recordspiegel van Marc Pansar. De recordvis werd op 19 juni gevangen op een gewicht van 37,2 kg met een lengte van 109,5 cm.

Pansar heeft twee jaar actief gevisd op de spiegelkarper sinds die twee jaar geleden door een andere visser werd gevangen op een gewicht van ongeveer 34 kg. Gedurende vier nachten per week, waarbij hij telkens viste tussen 22:00 en 05:00, werd na twee jaar eindelijk het gewenste resultaat bereikt.

De karper verslaat de vorige record (schub)karper van Eddy Sterckx, die 36,1 kilo woog. Ook het spiegelkarperrecord, dat al 14 jaar op 34,6 kg stond ('De Grooten'), werd verbroken.

De vis werd gevangen op een openbaar water en is één van de grootste wilde vissen ooit. Het relatief korte artikel verwijst naar het aanstaande nummer van zusterblad Média Carpe, waarin meer foto's en informatie zal staan. Zodra er meer bekend is verneemt u dat uiteraard op deze website.