Brit vangt wereldrecord dubbel graskarper op La Horre

wereldrecord graskarperDe Engelsman John Davey ving op één dag twee enorme graskarpers op het Franse Etang de la Horre. Nadat Davey eerst een vis van 63lb 7oz ving, volgde binnen een uur een nieuwe graskarper van 60lb 12oz, waarmee hij de grootste zgn 'brace' graskarper op zijn naam wist te schrijven.

Beide vissen werden gevangen op tijgernoten, gelegen in een bed van 5kg hennep op ongeveer 110 meter uit de kant tussen het dikke wier.

Het 110 hectare grote La Horre, dat op ongeveer 500 kilometer van Breda ligt, kent een mooi karperbestand met naast de graskarpers een bestand van zo'n 2000 spiegel- en schubkarpers van tussen de 20 en 60 pond. De recordvis, een schubkarper van 31,3 kg, werd in september 2008 gevangen.

Het Étang de la Horre ligt overigens vlakbij het bekende Lac du Der, dat liefst 4800 hectare groot is. De recordkarper van dit water, dat slechts enkele kilometers van la Horre ligt, is een spiegelkarper van 32,8 kg.

Klik hier voor meer informatie over la Horre en voor boekingen via de website van Fisherman Holidays. Op deze website is een uitgebreid verslag van een recente sessie op La Horre te lezen.

WERELDRECORD GRASKARPER
Het wereldrecord graskarper, een vis die tot 25 jaar oud kan worden, is momenteel 80lb. Vooral in de Verenigde Staten worden grote exemplaren gevangen. In 2004 werd op de Flint River in Georgia een graskarper van 78lb 12oz gevangen.

Op 24 juni 2004werd dit record alweer verbroken op Lake Wedington, Arkansas, waar Nathan Taylor een graskarper van 80 lb ving. Dit is het huidige wereldrecord graskarper (zie foto hieronder).

Bronnen: AGFC.com en Gofishing