Nieuwe recordkarper Rainbow Lake duikt op

record rainbow lakeEen verrassende wending in de strijd om het wereldrecord karper tussen Rainbow Lake en Les Graviers. Nadat de vorig jaar overleden recordvis van Rainbow Lake van de troon werd gestoten door The Scar van Luke Moffat's Les Graviers, is er nu plotseling een nieuwe recordvis.

Het Engelse Angling Times berichtte op 3 juni dat Rob Hales, eigenaar van een aantal betaalwateren in Engeland, een reusachtige spiegel heeft gevangen van 90 lb 4oz, waarmee het record van Les Graviers net niet verbroken werd.

Deze vis staat bekend als de Steve Briggs Fish, vernoemd naar de bekende Engelse karpervisser Steve Briggs, die meerdere recordkarpers ving op onder meer Rainbow Lake. Briggs boek 'Cassien... and Beyond' ligt overigens vanaf augustus 2009 in de winkel en omschrijft zijn karpervisavonturen over heel de wereld van 1985 tot 2008...

De recordvis werd op de laatste dag van een sessie van zeven dagen gevangen. In een week tijd vingen Hales en zijn vismaat overigens liefst 27 vissen, waarvan ook nog eentje van 59lb 14oz (ruim 27 kg).

Daar blijft het trouwens niet bij want in diezelfde week werden op Rainbow Lake door andere vissers nog eens 8 (!) andere vissen van meer dan 60lb gevangen!! Met recht een absoluut recordwater dus, Rainbow Lake. Bekijk hieronder de sattelietfoto van Rainbow Lake, zoom uit voor de locatie op de kaart van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

De vis van Hales werd gevangen vanaf stek 1 ('Swim 1') en na een dril van 20 minuten werd de vis vanuit een boot geland. Het gewicht van 90lb 4oz was net niet genoeg om het record van Les Graviers te verbreken. Als aas werd een SBS M1 pop-up gebruikt, die in een bed van 4kg boilies lag.

De recordspiegel van Rainbow Lake is daarmee slechts de tweede vis ooit die de magische grens van 90lb doorbrak. In september 2008 werd de 'Steve Briggs Fish' voor het laatst gevangen op Rainbow Lake, toen nog met een gewicht van 84lb.

De verwachting is dat de nieuwe recordkarper van Rainbow Lake binnenkort de nieuwe wereldrecordvis zal worden, immers dikte de spiegel in nog geen jaar tijd met ruim 6 lb aan...

Sterker nog zou de vis van Rainbow Lake op dit moment zwaarder zijn de The Scarred Mirror van Les Graviers, want volgens Angling Times is deze vis onlangs nog een keer gevangen (Na Andre Komornicki in 2008 en eerder dit jaar Nick Greenall die het wereldrecord allebei vingen op 91 lb) op slechts 89 lb.

Wie het wereldrecord wil verbreken lijkt daarom dan momenteel ook de beste kansen te hebben op Rainbow Lake.