Recordkarper Rainbow Lake meer dan 40 kg

karper rainbow lakeDe Brit Graham Slaughter (foto) ving in 2008 de eerste karper van meer dan 40 kg ooit op het Rainbow Lake bij Bordeaux.

De spiegelkarper, die een aantal weken later dood teruggevonden zou worden, woog op dat moment 88 lb 6oz: een record dat niet veel later weer zou worden verbroken door de recordvis van Les Graviers op 91lb (het huidige wereldrecord).

De spiegel van Rainbow Lake werd gevangen met een Solar BYT bolie op een diepte van ruim 4,5 meter, op ongeveer een meter afstand van een onderwater staande pijnboom. Slaughter zegt dat hij stukjes tonijn rondom zijn stek had gelegd om de karper te lokken. De boilies waren een mix van garnalen, gist en tijgernoten.

Het duurde 20 minuten voordat het monster zich gewonnen gaf. De recordvis was volgens de vanger meer dan twintig jaar oud en woog op dat moment ruim een pond zwaarder dan het vorige record.

Landgenoot Gary Hagues ving de spiegel een jaar eerder op ruim 87 lb in Rainbow Lake (liefst 46 ha. groot), dat bekend staat om zijn grote karpers. Bekijk hieronder de satellietfoto van Rainbow Lake en zoom uit voor de locatie op de kaart van Frankrijk.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Tijdens de zelfde vissessie (op één dag dus) ving Slaughter eveneens een spiegelkarper van liefst 69 lb, ofwel ruim 62,5 pond. Daarmee is hij in het bezit van het wereldrecord 'dubbel'.

De recordspiegel werd enkele weken na de bovenstaande vangst helaas dood gevonden en zou kort na de vangst zijn overleden.

Zoals gezegd werd het wereldrecord van Rainbow Lake eind vorig jaar verbroken met de vangst van de 91lb wegende spiegel 'The Scar' van Les Graviers bij Dijon. Dit jaar werd dezelfde spiegel nog een keer gevangen op exact hetzelfde recordgewicht van 91lb.