Abbey Lakes record naar 84lb 5oz met Shoulders

Het record voor het Franse betaalwater Abbey Lakes is wederom aangescherpt, nu tot ruim 84lb.

De Nederlandse Lizette Beunders ving Shoulders en is nu wereldrecordhoudster bij de vrouwen.

Telkens wanneer er de laatste jaren sprake was van een nieuw record voor Abbey Lakes betrof het de spiegel Shoulders, die telkens op een wat zwaarder gewicht wordt gevangen.

Ook dit jaar werd Shoulders weer meerdere keren gevangen, vaak op gewichten van rond de 80lb, wat gelijk is aan het recordgewicht waarop de vis eind 2012 werd gevangen.

WERELDRECORD VROUWEN 
Eerder was het ruim drie jaar geleden al de Nederlandse Sandra Claessen die Shoulders ving op ruim 72lb, wat destijds ook al goed was voor een wereldrecord karper bij de vrouwen.

In juli 2012 was het wederom een vrouw die Shoulders ving op toen 79lb, wat toen desondanks niet goed was voor een wereldrecord karper voor vrouwen.

Dat stond namelijk sinds mei 2012 op naam van de Britse Jo Green die The Brown Fish van Les Graviers (jawel het water van het Franse record karper The Scar) ving op precies 84lb.

Shoulders op het nieuwe WR vrouwen gewicht van 84lb 5oz
Nu dus is het de Nederlandse Lizette Beunders dus die dat record met 5oz aanscherpt tot 84lb 5oz, en daarmee in de geschiedenisboeken komt.

Lees hier alles over Abbey Lakes, één van de betaalwateren waar we op www.karpervissenfrankrijk.nl sinds 2009 de meeste artikelen over hebben geschreven.

Lizette Beunders met een levendige Shoulders op Abbey Lakes